Sok munka áll a produkciók mögött

2019.04.10. 11:29

Tánccal ünnepelt a Cholnoky Nyugdíjas Klub

Bensőséges hangulatú ünnepség keretében emlékezett meg tánccsoportjának egy évtizedes megalakulásáról a Cholnoky Nyugdíjas Klub.

Juhász-Léhi István

Kitűnő hangulatú műsort adott a Cholnoky Jenő Nyugdíjasklub tánccsoportja.

Fotó: Juhász-Lévi István

Az eseményt mások mellett megtisztelte jelenlétével Némedi Lajos alpolgármester, és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.

A ráhatásom sokat jelent, először dicsérek, aztán nem lehet nemet mondani, mondta mosolyogva Pájerné Pichler Edit, a Cholnoky Jenő Nyugdíjasklub vezetője arra kérdésre, hogy mennyire lehet megmozgatni a klub tagjait a tánc kapcsán.

Elhangzott, hogy sok-sok munka és próba van a produkciók mögött, de ez igaz a 28 éves klub egészére. Arról, hogy milyen táncokat tanulnak a szépkorúak, a táncoktató dönt. Pájerné Pichler Edit szerint a képességeikhez igazítja a tanulnivalót.

Ovádi Péter és Némedi Lajos az ünnepségen. Fotó: Juhász-Lévi István

- Sok szeretettel, odafigyeléssel, és törődéssel tanít bennünket, árulta el a nyugdíjas klub vezetője. Az oktatás? Kiderült, hogy előtte bemelegítenek, legalább tíz percet tornáznak, és azután jöhet a táncpróba. Máskülönben tíz percet bírnának „letáncolni” egyszerre, erről is Pájerné Pichler Edit beszélt a Naplónak.

Erről a nyugdíjas klub jubileumi ünnepségén is meggyőződhettek a vendégek, hiszen három tánccal készült a Cholnoky Nyugdíjas Klub tánccsoportja, amiben viszont nincsenek férfiak. A miértekről annyi derült ki, hogy valószínűleg „nincs bátorságuk hozzá”, és bizony az is nyomhat még a latba, hogy idősek az urak, legalábbis Pájerné Pichler Edit szerint.

Kitűnő hangulatú műsort adott a Cholnoky Jenő Nyugdíjasklub tánccsoportja.
Fotó: Juhász-Lévi István

Tőle megtudtuk azt is, hogy 48 fellépésük volt az elmúlt tíz évben, ráadásul két alkalommal Németországban is jártak, ahol egy-egy meghívásnak tettek eleget. Legközelebb május 3-án, Pétfürdőn lépnek fel, de terveik szerint ott lesznek a kislődi nyugdíjas találkozón is.

Ez egy baráti társaság, nem egy egyszerű tánccsoport, mondta búcsúzóul a Cholnoky Jenő Nyugdíjasklub vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában