Kosárcsarnok épülhet a Vetési gimnáziumnál

2019.04.26. 14:00

Utazási lehetőség maturáló diákoknak Veszprémben

Új helyi járatokról, okos-zebra kiépítéséről és a fiataloknak szóló interrail bérletekről is döntöttek a képviselők a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Marton Attila

Májustól helyi járatok közlekednek a Veszprémi Állatkerthez is.

Fotó: Fotó: Penovác Károly

Új járatokkal bővül a helyi közösségi közlekedés. A testület döntése nyomán a V-Busz Kft. az állatkerthez közlekedő járatot indít május 11-től. A 14A jelű járatok – 21 fős, alacsony padlós minibuszok – a vasútállomás és az állatkert között közlekednek hétköznapokon óránként, hétvégén sűrűbben.

Májustól helyi járatok közlekednek a Veszprémi Állatkerthez is.
Fotó: Penovác Károly

Javul Csatár-hegy megközelítése is májustól, ugyanis minibuszok járnak majd a Csatár-hegy–Iparváros–Dózsaváros–Bakonyalja–Haszkovó útvonalon. A 18-as buszjárat munkanapokon tíz időpontban, hétvégén hat alkalommal indul el mindkét irányból.

Okos-zebrát alakítanak ki a Haszkovó út 18.-nál lévő élelmiszerboltnál. Ez az egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb gyalogátkelőhely Veszprémben. A Safe-cross elnevezésű zebra az útburkolatban elhelyezett LED-prizmák segítségével villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a zebrán áthaladó gyalogosokra. A kiépítést egy biztosító támogatásából és saját forrásból finanszírozza a város.

Okos-zebrát alakítsanak ki a Haszkovó fordulónál.
Fotó: Balogh Ákos

A képviselők döntöttek a Csillag úti óvoda vezetésére benyújtott pályázatról. A testület az intézmény eddigi igazgatóját, Takácsné Kovács Évát bízta meg öt évre az óvoda vezetésével.

Nem neveztek ki igazgatót az Eötvös Károly Megyei Könyvtár élére. A tavaly kiírt első pályázatra nem érkezett jelentkező, a mostani felhívásra Golarits Miklós és Kertai László adta be pályázatát, a testület azonban nem támogatta a jelölteket. Az igazgatói pályázatot harmadszor is kiírja az önkormányzat.

Tíz, idén érettségiző veszprémi fiatal juthat tíznapos interrail vasúti bérlethez, amellyel ingyen utazhat Európában. Az előterjesztést rendhagyó módon Porga Gyula (Fidesz–KDNP) polgármester és Hartmann Ferenc (MSZP–DK–P) közösen jegyezte. Az önkormányzat a tíz bérlet megvásárlására egymillió forintos kötelezettséget vállalt, a pályázatot a Veszprémi Ifjúsági Közalapítvány hirdeti meg és bírálja el.

Könnyűszerkezetes kosárlabdacsarnok épülhet a Vetési­ Gimnáziumnál 2020 elejére. A bruttó 102 millió forintos beruházás hetven százalékát a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület biztosítja támogatásokból, harminc százalékban az önkormányzat finanszírozza a fejlesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában