országos programsorozat

2019.05.16. 07:00

Berhidán is érdekes programokkal várt mindenkit a Közösségek hete

A Közösségek Hete országos programsorozathoz csatlakozva Berhidán is érdekes programokkal várták az érdeklődőket.

Horváth Virág

A Mester és tanítványa koncerten a különböző helyi csoportok mutatkoztak be Fotó: Berhidai Művelődési Ház

A közelmúltban az Összefogással Berhidáért Egyesület által megrendezett Mester és tanítványa koncerten a különböző helyi csoportok, tanítványok és oktatóik, mestereik produkcióit láthatta a közönség. A program fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a tanító és a tanítvány kapcsolatának fontosságára. – Ez a kapcsolat a szimbiózisra épül, hiszen akkor jó a mester és tanítványa közti kapcsolat, ha kölcsönösen formálják egymást – mondta el Gerőfiné Mészáros Anita, a Berhidai Művelődési Ház vezetője.

A hétvégén az előző évben megrendezett őszi életmód nap sikerén felbuzdulva Tavaszi életmód napot szerveztek. A program első felében egy kortól független, energetizáló és egyben meditatív mozgásforma alapjait – a chikungot – mutatták be. Közben a gyermekek Ügyes vagyok! torna elnevezéssel egy olyan játékos mozgásformán vehettek részt, amely ötvözi a jóga eszköztárát és a torna alapjait. Miután a felnőttek és a gyerekek is kimozogták magukat, a délután második felében egy közös dobolás várt mindenkire, amely során betekintést nyerhettek a résztvevők a közel-keleti ütéstechnikák és ritmusok rejtelmeibe.

A Közösségek Hete záró programján, a Művészeti gálán nyolc fellépő adott színes, változatos elemekből álló műsort. A gálán közreműködtek: Berhida Táncegyüttes, Rokolya Néptánccsoport, Pere-Rúzs Tánccsoport, Búzavirág Népdalkör, Őszi Napfény Népdalkör, Berhidai Nyugdíjas Klub Tánccsoportja, Tatai Nagy Klára, Varga József. Az esemény a fellépőknek lehetőséget biztosított arra, hogy szélesebb közönség előtt mutathassák be tehetségüket, és találkozhassanak egymással.

A Mester és tanítványa koncerten a különböző helyi csoportok mutatkoztak be Fotó: Berhidai Művelődési Ház

A településen szervezett rendezvényeken a hagyományokat, a tudást igyekeznek a szervezők és résztvevők tovább vinni, valamint éltetni. – Miközben a résztvevők jól érzik magukat egy-egy ilyen eseményen, fontos kincseket őrzünk meg. Fontos közösségekben gondolkodni, hiszen a közösségek egy település fontos mozgatórúgói – fűzte hozzá Gerőfiné Mészáros Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában