a nagyapa látta, de nem mert szólni

2019.05.07. 13:59

Évekig molesztálta nevelt lányát – hét év fegyházra ítélték

Éveken át szexuálisan molesztálta nevelt lányát egy férfi, akit a bíróság jogerősen hét év fegyházra ítélt.

Mátételki András

Egy többgyerekes, megyénkbeli faluban élő házaspár együtt nevelte az 1994-ben született, az asszony előző házasságából származó kislányt. A későbbi sértett 9 évesen még rendszeresen szülei ágyában aludt. Ilyenkor az akkor 40 éves nevelőapja benyúlt a lányka pizsamájába és simogatta a nemi szervét. Hiába tiltakozott ez ellen a kicsi, a férfi még éveken át folytatta a molesztálását. Ezen kívül – 2005-től – a vádlott időről időre felszólította a lányt, hogy kézzel elégítse ki például a fürdőszobában. Három évvel később a vádlott aljas módon azt is felajánlotta a megfélemlített teremtésnek, hogy kap tőle ötezer forintot, amennyiben orálisan kényezteti. A kislány ezt határozottan elutasította, de az ellen nem mert semmit tenni, amikor nevelőapja éjszaka fellopózott a szobájába, s ott szexuálisan zaklatta. Már tizenhárom éves volt, amikor a korábban sikkasztásért elítélt vádlott felszólította a tinit, hogy együtt nézzenek pornófilmet – a férfi ekkor is intim helyen fogdosta a kislányt. A vádlott többször arra figyelmeztette a család legidősebb gyermekét, hogy nem mondhatja el senkinek a köztük történeteket, különben nagy baj lesz. Ezért történhetett meg, hogy a lány csak nyolc évvel később merte bevallani anyjának a vele megesett szörnyűségeket.

A vádlott gyanúsítotti kihallgatásán részben elismerte tettét, ugyanakkor azt mondta, az egészet nem gondolta komolyan, csak poénnak szánta. Tagadta, hogy ilyen alkalmakkor kielégült volna, s azt is, hogy benyúlt a kislányt bugyijába. A bíróságon kijelentette: a rendőrségen ezért mondott ilyeneket, mert össze volt zavarodva.

A kislány azt vallotta, hogy szerinte a nagyapja sejtette, hogy mi zajlik közte és a nevelőapja között, ugyanakkor nem mert szólni az édesanyjának, mert nem tudta hogyan fog erre reagálni. A „közeledések” alkalmával nevelőapja csúnyán és fenyegetően nézett rá, ezért nem mert ellenkezni, állította. Azt mondta neki: most kell megtanulnia hogyan kell a férfiakat kielégítenie. Beszélt arról, hogy amikor utánament a vádlott a kazánházba, ismét arra „kérte”, hogy kézzel szerezzen neki szexuális örömöt. Már bejeződött az „aktus”, amikor rájuk nyitott a nagyapja.

Az anya, akit sokat dolgozott, így kevés figyelme jutott a gyerekeire, csak 2012 tavaszán szembesült a történtekkel, ekkor jelentette fel a férjét, akitől az előző évben elvált. A nagyapa szerint, mint vallotta, már a kezdet kezdetén jelek voltak arra, hogy zaklatja unokáját lánya férje. Erről akkor bizonyosodott meg egyértelműen, amikor 2010 februárjában ő is lement a kazánházba, ahol veje éppen akkor húzta fel a nadrágját. Amikor unokáján számon kérte a történteket, az egy szót sem szólt, csak elvörösödött. Viszont kis idő elteltével odament hozzá, ekkor arra kérte, hogy ne szóljon az anyjának a látottakról. A nagyapa hallgatott, mert, mint mondta, nem akarta összeugrasztani a családot. Az előző időszakban azt tapasztalta, hogy a vádlott igyekezett mindenkit elküldeni hazulról, csakhogy kettesben lehessen a kislánnyal. A válóperes tárgyalás előtti napon ezt mondta a lányának: ha kell, van egy aduja, egy piros hetes… Azért nem mert előállni a nem mindennapi történettel, mert nem volt biztos abban, hogy majd az unokája mellette tanúskodik.

A történtek után hat évvel hirdetett ítéletet a Veszprémi Járásbíróság, ugyanis a férfi a 2012-ben kezdődött büntető eljárás közben lelépett Amerikába. Első fokon – 2018 tavaszán – távollétében ítélték az 56 éves vádlottat szemérem elleni erőszak és megrontás bűntette, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt nyolc év fegyházra. Nemzetközi elfogató parancs alapján tavaly májusban hozták haza a vádlottat a tengerentúlról – azonnal letartóztatták. A napokban másodfokon eljáró törvényszék, Solymosi István tanácsa, hét évre enyhítette a vádlott büntetését részben az idő múlása miatt.

A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában