Pro Meritis-díjat kapott Szabóné Lovasi Ágnes

2019.05.16. 07:00

Évfordulós gálaműsort tartott a Botev-iskola a Hangvillában

A negyvenöt éves Botev-iskola Hangvillában tartott gálaműsorán verses, mesés, táncos összeállítást láthatott a közönség, rangos elismeréseket is átadtak.

Balla Emőke

1974-ben kezdődött az oktatás az Egry-lakótelepen található Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, az intézmény idén negyvenöt éves. A tanulói létszám növekedésével az épületet folyamatosan bővítették, 1992-ben német nemzetiségi tagozat indult az iskolában, majd angol és francia nyelvvel gazdagodott az oktatási paletta. Az intézményben idén több mint 700 diák tanul.

Az évfordulóra emlékeztek az iskola hagyományos gáláján, melyet Erkel Palotása nyitott. A nézők láthatták az alsós kórus, a nemzetiségi énekkar és harmonikások bemutatkozását, az angolosok és franciások kórusát, magyar néptáncot, százlábútáncot, légtornász-produkciót, színpadi előadást, A fülemile jelenetet, a tornászok bemutatóját. Az Egry Úti Óvoda német nemzetiségi tagozatos óvodásai német gyermekdalokat és táncokat, az iskola felsőörsi tagintézményének tanulói tavaszi kalocsai játékokat, zöldágjárást adtak elő.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, az intézmény egykori pedagógusa, igazgatója köszöntőjében az iskola sikerének titkáról beszélt. Azt mondta, az iskolában a pedagógusok mosolyognak, jól érzik magukat egymás között, így viszonyulnak a gyerekekhez is.

Néptáncbemutatót is láthatott a közönség a Hangvillában tartott Botev-gálán Fotó: Pesthy Márton

A gálán kitüntetéseket is átadtak. Kimagasló szakmai munkája, példamutató oktató-nevelő tevékenysége elismeréseként a Pro Meritis-díjat Szabóné Lovasi Ágnes vehette át Némedi Lajos alpolgármestertől. A pedagógus magyar–orosz tanári, később német nyelvtanári oklevelet szerzett. Nyelvi és módszertani tudását is folyamatosan fejleszti, a szakmai megújulásra mindig nyitott. Magas színvonalú munkát végez, tanított tárgyait megbízható igényességgel, változatos módszerekkel tanítja. Osztályfőnökként is példamutatóan végezte feladatait, bizalmon és tiszteleten alapuló együttműködő kapcsolatot épített ki a diákjaival, és a szülőkkel. A tehetséggondozásra és felzárkóztatásra egyaránt nagy hangsúlyt fektet. Hivatástudat, gyermek- és szakmaszeretet, következetesség, igényesség, pontosság, a közösségért érzett felelősség jellemzi munkáját, hangzott el a laudációban.

A diákönkormányzat által alapított díjat első alkalommal Zongor Klárának ítélték, a Botev-díjat Takács Gyöngyi és Varga Márta vehette át Molnárné Staub Ildikótól, a Botev iskola intézményvezetőjétől. A német nemzetiségi önkormányzat díját Schmidmajerné Róka Krisztina kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában