fő a biztonság

2019.05.03. 07:00

Kamerákkal figyelik meg a szelektív gyűjtőszigetet Felsőörsön

Az egy éve sportpályák melletti szelektív gyűjtőszigeten eluralkodott áldatlan állapotok miatt döntött úgy a képviselő-testület, hogy – az illegális hulladékelhelyezők kiszűrésére – elsőként ide telepít térfigyelő kamerát.

Szendi Péter

Fotó: pixabay.com

Az önkormányzat önerőből történő fejlesztése megérte a befektetést, mert azóta mindig rendezett környezet fogadja az éppen arra járókat, a környéken élőket.

– Idén a Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című EFOP-1.5.2-16-2017-00016, Balatonfüred gesztorságával benyújtott pályázatunk keretéből tudtunk kiépíteni újabb térfigyelő rendszert, ezúttal falunk legforgalmasabb pontjain, a Batthyány téren és a Szabadság téren. A 2,4 millió forintból megvalósult beruházással négy új kamera őrzi biztonságunkat és teszi lehetővé a közös önkormányzati hivatal állományában dolgozó közterület-felügyelők és a rendőrség számára, hogy szükség esetén visszanézzék az éjjel is látó kamerák által felvett nagy felbontású, színes, mozgóképeket – tudtuk meg Szabó Balázs polgármestertől.

A kamerák sikerén felbuzdulva az önkormányzat tárgyalásokat folytat arról, hogy Felsőörs kieső, külterületi, illegális hulladéklerakással sújtott pontjait is ezzel a módszerrel védjék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában