vádat emeltek ellene

2019.05.06. 12:50

Riasztópisztollyal ijesztegetett egy balatonfőkajári bankfiókban

A Veszprémi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 52 éves férfival szemben, aki 2018 augusztusában riasztópisztollyal lőtt egy pénzintézet balatonfőkajári fiókjának padozatába, miután ittassága miatt nem intézték a kérelmét.

A vádirat szerint a nehéz anyagi helyzetbe került elkövető ittasan, egy fegyvernek látszó gáz-riasztó pisztolyt magánál tartva jelent meg a pénzintézeti fiókban, hogy hitelt vegyen fel. Szándékát közölte a fiókvezetővel, aki a személyazonosságának igazolására kérte. A férfi erre elment, majd rövidesen az igazolványával, valamint egy üveg itallal és egy pohárral a kezében tért vissza.

A férfi az italt, a poharat, valamint a pisztolyt is a pultra helyezte, és nehéz anyagi helyzetét taglalva közölte, hogy mennyi pénzre lenne szüksége. Mindeközben többször fogyasztott az italból, a pisztolyt pedig a tokjába visszatette. A fiókvezető az ittassága miatt, illetve mert tartott a vádlottól, megtagadta az ügyintézést, és távozásra kérte. Az elkövető erre kiment, de rövidesen visszatért, majd továbbra is anyagi helyzetét és hitelfelvételi igényét hangoztatta.

A fiókvezető, hogy ne kelljen a vádlottal foglalkoznia, átment a mellette dolgozó kolléganőjéhez, de a férfi követte, és az ott álló ügyfelet eltolva próbált a pulthoz férni. Az ügyintézők továbbra sem foglalkoztak vele, mire a férfi elővette riasztópisztolyát, csőre töltötte, s a másik ügyfél mellett a padozatba lőtt. A lövés hatására a nő az eszméletét vesztve összeesett, és az ütődés következtésben nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi ezután eltette a pisztolyt, de továbbra is indulatosan kiabált. Végül a helyszínen értesítésre megjelenő biztonsági őr egy székbe nyomta és elvette a pisztolyát. A rendőrök megérkezését követően az elkövető előbb megnyugodott, majd újra hangoskodni kezdett, és végül egy hirtelen mozdulattal kirúgta az előtte lévő térelválasztó üvegét.

A férfinak ezen túlmenően lőfegyverrel visszaélés bűntettéért is felelnie kell a bíróság előtt, egy engedély nélkül tartott másik, forgótáras pisztoly és a hozzá tartozó lőszerek miatt.

Korábbi írásunk a történtekről: Lövés dördült egy balatonfőkajári bankfiókban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában