Aktív Nagyik

2019.05.13. 07:00

Színes programokkal várták az érdeklődőket a sümegi Közösségek hetén

A Közösségek hete eseménysorozat a múlt héten több napon át várta az érdeklődőket színes programokkal.

Tóth B. Zsuzsa

A Közösségek hete programsorozat keretében a Manófaktúra kézművesházban régi tárgyakból újat készítettek az ügyeskedő Aktív Nagyik Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ilyen volt például, hogy válogatni lehetett a gyermekkönyvtár leselejtezett kötetei közül, szemléletformáló fórumot rendeztek a helyi fenntartható környezeti értékekről. Fotókiállítást rendeztek a város egykori és mai arcát bemutatva, és mindenki megismerhette Lendvai Norbert Sümegi emlékképek című kötetét.

A vidék ízeiből kaptak kóstolót az érdeklődők az Aktív Nagyiknak köszönhetően, de olvasást népszerűsítő játékot is rendeztek a kicsiknek. Kovács Szilveszterné Andi Manófaktúra kézművesházában régi tárgyakból újat készítettek az ügyeskedő Aktív Nagyik. Andi már fél éve tart kézműves-foglalkozásokat nyolc-tíz hölgynek, most az ő segítségükkel tanította meg a közel húsz nagymamát is az egyszerű újrahasznosítási fortélyokra. Korábban már befestett konzerves dobozokat díszítettek szalvétatechnikával. Többen gyermekeiknek szánták ajándékba az egyedi tartókat, mások unokáik kedvenc mesefiguráinak képével dekoráltak.

A Közösségek hete programsorozat keretében a Manófaktúra kézművesházban régi tárgyakból újat készítettek az ügyeskedő Aktív Nagyik Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az Aktív Nagyik olyan jól érezték magukat, hogy megbeszélték a háziasszonnyal: karácsony előtt közös kézműveskedésre gyűlnek össze újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában