bőséges kínálat

2019.05.04. 07:00

Ünnepi virágesővel készülünk anyák napjára

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Ilyenkor ajándékként kiemelt szerephez jutnak a vágott virágok, a fréziás, boglárkás, tulipános összeállítások – magyarázta Egyházi Katalin, aki Pápán virág-, ajándék- és kellékboltot vezet.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A boltvezető kiemelte, ilyenkor nagyon sokan a színes, apróbb tavaszi virágokat keresik. A rózsaszínes-lilás árnyalatok mellett pedig kifejezetten keresettek a piros virágok, hiszen ez a szín a szeretetet jelképezi. – Vannak, akik a nagyobb, látványosabb csokrokat kedvelik, illetve sokan választanak kerek csokrokat is. A tavalyi év újdonsága, a tölcséres virág idén szintén nagyon népszerű.

Egyházi Katalin szerint ilyenkor nagyon sokan a színes, apróbb tavaszi virágokat keresik Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Tölcséres virágokat egyébként nagyobb méretben is készítünk, mert tavaly úgy vettük észre, nagy az igény erre – mondta el Egyházi Katalin. Hozzáfűzte, ugyancsak újdonságnak számítanak a mutatós papírtartók, melyeket különböző táblákkal, matricákkal, szalagokkal és gyöngyökkel díszítenek. Ezek vizes oázist is rejtenek, ide helyezik el a virágdíszeket, melyek így sokkal tovább szépek maradnak. – Művirágból is készítünk ilyen díszeket, ezeket elsősorban az idősebb korosztály, a nagyszülők számára választják a vevők – jegyezte meg a boltvezető.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Anyák napjára mindig különleges virágokkal is bővítjük a kínálatot, melyek a hétköznapokban nem feltétlenül kaphatók – hangsúlyozta Egyházi Katalin. Mint mondta, kiültethető cserepes növényeket, egynyári virágokat is rendelnek, emellett közkedvelt a levendula és a harangvirág. Ha pedig a megajándékozandó személynek nincs kertje, szobanövényeket is választhatnak a vevők.

Egyházi Katalin rámutatott, az elmúlt évek tapasztalatai tükrében mindig az utolsó pillanatban, anyák napján rohamozzák meg a boltot a vásárlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában