DUNAI HAJÓBALESET

2019.06.07. 13:04

Átfestették a Vikinget?

Egy olyan fotó kering a világhálón, aminek terjesztői szerint a szállodahajó sérült elemeit átfestették, miután elhagyta Budapestet.

Budapest, 2019. május 30. A Viking Sigyn szállodahajó a Duna Margit híd és Árpád híd közötti szakaszán 2019. május 30-án hajnalban. Legalább heten meghaltak, amikor a luxushajó 29-én éjszaka összeütközött a Hableány nevû turistahajóval a Parlament közelében, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Hableány tragédiájához fogható katasztrófák után rengeteg hír és álhír jelenik meg az interneten, ezeket néha képtelenség szétválasztani egymástól. Most egy olyan elmélet látott napvilágot, amely szerint a Budapestet elhagyó Viking Sigyn sérült részeit a németországi Passauban átfestették – írja a Bors. A lap közzétette az interneten keringő fényképet is.

– Amennyiben ez történt volna, azt a nyomozás hátráltatásának, a nyomok eltüntetésére tett kísérletként értékelném – mondta a Borsnak a Hableány eltűnt matrózának családját képviselő dr. Magyar György. – Csakhogy jóval inkább azt gondolom, hogy itt megtévesztésről van szó, meglátásom szerint a hajó átfestése csak úgy lehetséges, ha partra emelik, vagy szárazdokkba vontatják, de ez aligha történhetett meg. Ráadásul egy szakértő pillanatok alatt megállapítaná a friss festést.

A baleset körülményeit gőzerővel vizsgálják a hatóságok. Sajtóértesülés szerint 300 embert kihallgattak, és több mint 40 kamerafelvételt elemeznek.

A Hableány kiemeléséhez további tervezésre és időre van szükség, a hajó kettétörésétől tartanak a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában