Oktatás, meditáció és mantra

2019.06.20. 07:00

Foglalkozással ünnepelték a jóga világnapját Veszprémben

Indiai protokoll szerinti foglalkozással ünnepelték a jóga világnapját a napokban a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A rendezvény résztvevőit Némedi Lajos alpolgármester, és Skype-on keresztül India magyarországi nagykövete, Kumar Tuhin köszöntötte. Selmeciné Bogdán Ágota, a veszprémi Ahimsza Jógaközpont vezetője elmondta, az indiai nagykövetség tizenhét magyarországi várost, köztük Veszprémet kérte fel, hogy csatlakozzon a programhoz. A rendezvény egyik különlegessége volt, hogy hét jógaoktató váltott oktatásával tartottak foglalkozást az indiai protokoll szerint mintegy hatvan résztvevőnek.

Az oktatást, a mantrát és a meditációt kisfilmek és látványos motívumok vetítése kísérte. Selmeci Csongor, a Magyar Jóga Társaság és a Magyar Jóga Akadémia vezetője kiemelte, a világnap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészségtudatos életmód fontosságára és az egészségre való odafigyelésre. A programon tizenegyen vehettek át jógaoktatói oklevelet. A világnapot ötödik alkalommal ünneplik 177 országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában