PORVA

2019.07.06. 11:45

Az emlékparkot Jáger Idáról nevezik el

Rendezvényteret és emlékparkot létesítenek a kis bakonyi faluban, melyet Jáger Idáról fognak elnevezni.

Müller Anikó Hanga

Az alapozási munkálatok elkezdődtek, mutatja a leendő park és rendezvénytér helyét Veinperlné Kovács Andrea, mellette Strasszer Tibor, a kivitelező cég képviselője

A filozófiai tudomány kandidátusa, a bölcs esztéta, térségünk egyik legnagyobb gondolkodója négy éve hunyt el. Kötődött a településhez és polgármester asszonyához, Veinperlné Kovács Andreához.

– Napi szinten jelen van az életemben, körülvesznek egykori tárgyai, irodám falán a fotója. Minden kérdésben fordulhattam hozzá. A közösségépítés, a kohézió fontos része volt az életének. Tíz évvel ezelőtt, amikor az óvodánkat avattuk, ünnepi beszédében is szólt erről. Többször elmentünk együtt a faluvégi terület mellett, ahol hátérben a falu temploma áll, azt mondta, illene oda egy közösségi park, én meg megálmodtam mellé a rendezvényteret. Most elkészül, biztosan tetszene neki és bízom benne, hogy jól szolgálja majd a falunk és a térség közösségét, mondta a faluvezető. A rendezvénytér ezer négyzetméternyi lesz, a kéthektárnyi park területen pedig sportolásra alkalmas övezetet alakítanak ki, fitness eszközökkel, pihenőhelyet asztalokkal, padokkal és az árnyas fák tövében egy emlékművet állítanak, bakonyi fába ágyazott kerámiaportréval a névadóról.

Az alapozási munkálatok elkezdődtek, mutatja a leendő park és rendezvénytér helyét Veinperlné Kovács Andrea, mellette Strasszer Tibor, a kivitelező cég képviselője

Itt lesz a bakonyi túraútvonalak – pl. a Kőrishegyre, a hódmustrára, gyurgyalag fészkelő helyekhez – indulási pontja. Mindez két, a helyhez és Jáger Idához kötőtő magánvállalkozó anyagi támogatásával valósul meg, mintegy 25 millió forint értékben. A rendezvénytér mellett kialakítanak egy 144 méter hosszú parkolót, a jövő hónapban pedig elkezdik a munkálatokat a szomszédságában, ahol visszaállítják az egykori pálos szerzetesek halastavát. A parkot az augusztusi Hungarikum fesztiválon avatják fel.

Címkék#emlékpark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában