tervek

2019.07.09. 07:00

Kerékpársáv is lesz az új veszprémi völgyhídon

A Modern Városok Program részeként felépülő viadukt mintegy 350 méter hosszú lesz, és a kerékpáros közlekedés is sávot kap rajta.

Molnár Sándor

Döntés született a ­veszprémi Aranyosvölgyi völgyhíd felépítéséről. Az uniós közbeszerzési közlöny adataiból kiderül, hogy megkezdődhet a műtárgy tervezése.

A feladatot az ÚT-TESZT Mérnöki és Szolgáltató Kft. vállalta el mintegy 295 millió forint költséggel – írta meg a magyarepitok.hu. Az új viadukt a Modern Városok Program részeként épül fel, és a fejlesztéshez kapcsolódva nem csupán a völgyhidat, hanem utat is építenek majd.

A beruházások során összekötik a Pápai és a Jutasi utat, amivel a város belső útgyűrűjéből hiányzó részt alakítják ki. A völgyhíd hossza mintegy 350 méter lesz, kétszer egysávos kialakítással tervezik meg további 1,5 kilométernyi, szintén kétszer egysávos úttal együtt. Az átkelőn kerékpáros átvezetést is biztosítanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában