Megkezdődik a tervezés

2019.07.03. 07:00

M8: Gyorsforgalmi út épülhet – Készülnek a tanulmányok

A mintegy 100 kilométer hosszú, kétszer két sávos út Kecskemétet köti majd össze Duna­vecsén és Dunaújvároson át Székesfehérvárnál az M7-es autópályával, az út kivitelezése a tervek szerint 2023-ban kezdődhet el.

Molnár Sándor

Veszprém és Herend között a 8-as úton már kényelmesen, kétszer két sávos úton autózhatunk Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az M8-as gyorsforgalmi út Kecskemét és az M7-es autópálya közötti szakaszát négy cég, az Unitef-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., az Utiber Kft. és a Tura-Terv Kft. tervezheti meg közel 7,8 milliárd forintért.

A megbízás a kiviteli terveken kívül magában foglalja a környezeti hatástanulmány és tanulmányterv, valamint az engedélyezési tervek készítését is – írta a Magyarépítők.hu.

Veszprém és Herend között a 8-as úton már kényelmesen, kétszer két sávos úton autózhatunk Fotó: Molnár Sándor/Napló

A régóta tervezett M8-as gyorsforgalmi út Kecskemétet Dunavecsén és Dunaújvároson át köti össze az M7-es autópályával. Az M7-es és Dunaújváros között megvalósuló, mintegy 50 kilométeres, kétszer két sávos gyorsforgalmi út egy autópálya-csomóponttal, hat egyéb csomóponttal, egy komplex pihenővel és két egyszerű pihenővel épül meg.

A Dunavecse és Kecskemét közötti, szintén mintegy 50 kilométeres szakaszon három csomópontot, egy komplex pihenőt és két egyszerű pihenőt alakítanak ki. Az M8-as Székesfehérvár alatt éri el majd az M7-es autópályát, ide új csomópont épül. Innen tovább már ma is kétszer két sávos út vezet Veszprémig, de cél az osztrák határ elérése Szentgotthárd környékén.

A Dunaújvárosi új Duna-híddal együtt már elkészült az M8-asnak egy kis szakasza, amely kapcsolatot teremt az M6-os autópályával – írta az építőipari portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában