Diplomaátadó a pannon egyetemen

2019.07.07. 14:42

Társadalmi elismerés és belső elégedettség vár a végzett bölcsészekre

A közelmúltban adták át a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak diplomáit, okleveleit.

Horváth Virág

Forrás: Pannon Egyetem

A diplomaátadó ünnepségen Dr. Szentgyörgyi Szilárd, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar stratégiai és gazdasági dékánhelyettese köszöntötte a megjelent vendégeket, hallgatókat, hozzátartozókat. A dékánhelyettes ünnepi beszédében elmondta, a kar új szakokkal gyarapodott az elmúlt évben, kommunikáció-és médiatudomány, valamint közösségszervezés alapszakot, illetve mentálhigiénés közösség-és kapcsolatépítő mesterképzést is indítottak. Hozzátette, ezek sikerességét jelzi, hogy első helyen százzal többen jelentkeztek idén a kar által indított szakokra, mint az ezt megelőző évben.

- A vidékiség a mi értelmezésünkben nem dehonesztáló jelző, hanem az elidegenedő, arctalanadó világgal szembeni ellenpont, ami a közösséghez való tartozás élményével ajándékoz meg valamennyiünket. Az itt megszerzett tudás mellé ez nagyon hasznos útravaló, nem is sejtik, hogy szakmai pályafutásuk során még hányszor lesz az Önök segítségére. A ma kézhez kapott diplomájuk belépő az értelmiségi lét birodalmába, egy olyan határvonalon keresztül, ami még napjainkban is vízválasztó. Nem feltétlenül anyagi értelemben, mert abban manapság feje tetejére állt a világ, de remélem, hogy talán társadalmi elismerésben és belső elégedettségben – mondta el ünnepi beszédében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A díjkiosztó során a Pannon Egyetem Szenátusa javaslatára Pannonia Award díjat adományoztak David Singleton professzor emeritusnak. A laudációban kiemelték, a professzor veszprémi jelenléte lehetővé tette, hogy a Többnyelvűségi Doktori Iskola mellett elindíthassák az Alkalmazott nyelvészet angol nyelvű mesterszakot is. David Singleton professzor nagy népszerűségnek örvend a mesterszakos hallgatók és a doktoranduszok körében, valamint nagy kollegiális tisztelet övezi.

A Pannon Egyetem Szolgálatáért Emlékéremmel díjazták Dr. Bárdosné Gerőcs Erzsébetet, aki nevéhez az egyetemi szak- és diplomadolgozat adatbázis építése és gondozása köthető, amely fontos része az egyetemi könyvtár szolgáltatási portfóliójának és egyike a hallgatók által legtöbbször igénybe vett szolgáltatásoknak.

Az Oktatási Igazgatóság Nemzetközi Irodája dicséretben részesítette Klenota Barbarát és Németh Lászlót. A hallgatók több féléven keresztül segítették a Nemzetközi Iroda munkáját demonstrátorként. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjasoknak segítettek eligazodni a számukra idegen környezetben, emellett a Nemzetközi Iroda adminisztratív működéséhez is hathatósan hozzájárultak.

Az ünnepélyes fogadalomtételt követően a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar végzős hallgatói átvehették diplomáikat, okleveleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában