nehéz sorsú gyerekek

2019.08.23. 07:00

Az év fénypontja a zánkai Erzsébet-tábor

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége tett látogatást csütörtökön az Erzsébet-táborban, ahol a táboroztatási program keretében nyaraló, a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonból érkezett nehéz sorsú gyermekekkel találkozott.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Herczegh Anita a strand melletti füves területen játszott a gyerekekkel, akikre különféle szabadtéri ügyességi vetélkedők, játékok vártak. Kötelet húztak, labdát kerestek, rajzoltak sok más mellett.

A játék végeztével a köztársasági elnök felesége sajtótájékoztatóján elmondta, hogy maga sem tudja, hányadszor érkezik a táborba, talán hetedszer.

– Minden évben azt látom, hogy fantasztikus nagy élmény itt lenni a gyerekeknek, hiszen családi háttértől függetlenül minden gyereknek ugyanarra van szüksége. Felhőtlen szórakozásra, kikapcsolódásra, nyáron valami egészen más, új élményre, hogy feltöltődjenek és új erőre kapjanak. Azt hiszem, az Erzsébet-táborban mindezt megkapják. Nagyon pozitív élményekkel térek haza én is, akárcsak ők – mondta Herczegh Anita. Hozzátette, hogy a férje, Áder János köztársasági elnök a rendelkezésére álló keretösszegből támogatja a Szent Anna Otthont, hogy a gyerekek itt lehessenek nyaranta egy hetet.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége együtt játszott a zánkai Erzsébet-táborban nyaraló gyergyószentmiklósi gyerekekkel Fotó: Balogh Ákos/Napló

A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon vezetője, László Andrea Orsolya elmondta, hogy csoportjuk vasárnap reggel érkezett 18 gyermekkel és két kísérővel.

– Számunkra minden évben ez a nyaralás az esztendő fénypontja, köszönetet mondok azért, hogy a gyerekek évente itt pihenhetnek. Én magam első ízben vagyok itt, de a gyerekektől már korábban is tudtam, hogy nagyon jó itt nyaralni. Élményekkel tele tértek haza mindig, és még télen is emlegették, hogy milyen jó volt a Balatonon. Nagyon sok színes program vár itt rájuk, remek a szervezés, nagyon tetszik a nyaralás mindenkinek – mondta a ház vezetője.

Megtudtuk továbbá, hogy az otthonban 42 gyermeket nevelnek, akik kiutaztatása nagyon nehéz. A vezető reményei szerint jövőre akár 35 gyermeket is elhozhatnak majd a zánkai táborba az otthonból, amelyet Böjte Csaba alapítványa tart fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában