önkormányzati választások 2019

2019.08.21. 07:00

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP pápai képviselő-jelöltjei

Az augusztus 20-i városi megemlékezés előtt a Fő utcai Fidesz-irodában mutatták be hivatalosan a Fidesz-KDNP október 13-i önkormányzati választásokon induló képviselőjelöltjeit.

Laskovics Márió

Balról: Töreki-Vörös Ibolya, Bocskay László, Venczel Csaba, Vaitsuk Mária, Zsegraics Gyula, Guias János Zsolt, Unger Tamás, Bakos László, Szabadkai Verita és Németh Zsolt, középen Áldozó Tamás, polgármester

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott azon képviselőknek, akik ezúttal már nem indulnak a választásokon. Hermann István és Máté István egyaránt hét, Császár Endre hat, Péntek Árpád pedig öt alkalommal szerzett mandátumot a választókerületében. Áldozó Tamás ugyancsak hat alkalommal szerzett helyet az önkormányzatban, ám ezúttal nem jelölteti magát képviselői mandátumért. (A polgármester egyéni választókerületi mandátumtól függetlenül tagja a képviselő-testületnek.)

Balról: Töreki-Vörös Ibolya, Bocskay László, Venczel Csaba, Vaitsuk Mária, Zsegraics Gyula, Guias János Zsolt, Unger Tamás, Bakos László, Szabadkai Verita és Németh Zsolt, középen Áldozó Tamás, polgármester Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Fidesz-KDNP tíz jelöltjéről a városvezető elmondta, hogy a korábbi frakcióhoz képest jelentősen megfiatalodott a csapat. Az öt tapasztalt, már bizonyított képviselőt öt tettre kész, felkészült, a saját szakmájában jártas és elismert, köztiszteletben álló jelölt egészíti ki.

– A csapatunk erős, összetartó, derűs és lendületes. Nem külső kényszerek sodortak egy helyre minket, hanem ugyanazon értékrendszer vállalása, a közös célokért való tenni akarás és a városunkba vetett fenntartások nélküli hit kovácsol össze. Ennek megfelelően dolgoznánk a jövőben is – emelte ki a polgármester.

A Fidesz-KDNP jelöltjei október 13-án: Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ vezetője, Töreki-Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója, Vaitsuk Mária gyermekgyógyász háziorvos, Bocskay László, Bakos László, a Volán vezénylőtisztje, Venczel Csaba, a Tarczy Lajos Általános Iskola igazgatója, Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium igazgatója, Guias János Zsolt, a Gróf Esterházy Kórház belgyógyász-kardiológusa, Unger Tamás alpolgármester és Zsegraics Gyula vállalkozó.

A polgármester hozzátette, a közösségi médiában – nem hivatalosan – már bemutatkoztak. A tíz jelöltről készített rövid filmeket összesen több mint 80 ezerszer tekintették meg. A választási kampány további részében is élni kívánnak a közösségi média lehetőségeivel, hisz a fiatalos, lendületes csapat tagjai otthonosan mozognak eme platformokon. A kampányban egyébként a választók a hagyományos eszközökkel – szórólapokkal, kiadványokkal – szintén találkoznak majd, de csapat a személyes találkozásra helyezné a legnagyobb hangsúlyt. Szeptember elején külön kiadványban jelentetik meg az Esterházy2035 nevű programot, mely beavatkozási területeiről kikérik majd a pápaiak véleményét.

A sajtótájékoztatón megjelent Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a város korábbi polgármestere is, aki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei támogatására kérte a pápaiakat, hogy folytatódhasson az a munka, ami közel harminc éve kezdődött és számos szép eredményhez vezetett. Kiemelte, értékelendő a jelöltek szakmai ismertsége, elismertsége. Felajánlotta további segítségét a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában