Könnyebben megállhatnak autójukkal a szülők

2019.08.27. 07:00

Elkészült az új parkolóterület a pápai Fáy óvoda mellett

Elkészült a parkolásra alkalmas murvás terület a Fáy-óvoda mellett, a Mézeskalács és a Szövetkezet utca reggeli és délutáni órákban nagyobb autóforgalmát enyhítendő.

Laskovics Márió

Áldozó Tamás polgármester és Bocskay László önkormányzati képviselő bemutatta a sajtónak a Mézeskalács utcában kialakított, parkolásra alkalmas területet. Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, néhány hete valósult meg a Fáy András-lakótelepi Óvoda melletti korábbi zöldfelület rendezése, a múlt hónapban befejeződött járdafelújítást követően. Pozitívak az első tapasztalatok az autók megállására alkalmas terület kapcsán, melynek kialakítását az óvoda körüli, a reggeli és délutáni órákban megnövekedett gépkocsiforgalom indokolta.

– Alapvetően azért alakítottuk ki, hogy a szülők ne a Mézeskalács, illetve Szövetkezet utca forgalmát akadályozva álljanak meg, amikor hozzák-viszik a gyermekeket. Már birtokba vették, szívesen használják, így – a balesetveszélyt minimalizálva – nem kell átkísérni a kicsiket az úttesten – jegyezte meg.

Bocskay László kiemelte, technikailag és jogszabályilag ez még nem parkoló. Elindították a folyamatot, de az engedélyek megérkezéséig szerettek volna egy olyan körbeszegélyezett, murvás felületet biztosítani az itt élőknek, az óvodások szüleinek és a környező üzletekbe érkezőknek, ahol biztonságban hagyhatják autóikat.

A terület paramétereiről elárulta, közel 250 négyzetméteren alkalmas 18–20 autó befogadására. A városgondnokság munkálatai körülbelül kétmillió forintba kerültek.

Az önkormányzati képviselő elégedettségét fejezte ki, mert az utcák tehermentesítésén túl a régi, elavult helyett szép, széles, mozgáskorlátozottak közlekedésére is alkalmas járdát fektettek le.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere hozzáfűzte, a lakótelepeken és szinte valamennyi intézmény környezetében visszatérő probléma, hogy nem lehet könnyen megállni autóval. Ezek olyan részei a városnak, melyek évtizedekkel korábban épültek, más gépjárműforgalomra tervezve. Ezért kényszermegoldásokkal indultak el a véglegesek irányába: a zöldfelületből murvássá alakított területek idővel burkolt, engedélyezett parkolók lehetnek. Ezektől a közeljövőben elhatárolják a zöldterületként tartósan megóvandókat, melyeken tilos a parkolás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában