Megbízhatóság, tudás és sok tapasztalat

2019.08.01. 14:00

Előadások sora a veszprémi Nyugdíjasok Egyeteme második foglalkozásán

A Pannon Egyetem és az Északi Szomszédok Szövetkezet együttműködésében rendezték meg szerdán a Nyugdíjas Egyetem immár második foglalkozását az egyetem aulájában.

Juhász-Léhi István

B. Hegedűs Piros festőművész, tanár A willendorfi vénusztól a selfiig címmel tartott előadást

Fotó: Nagy Lajos

– Sejtettük, hogy ez egy nagyon népszerű rendezvénysorozat lesz, ugyanis az idősebbek szívesen jönnek el ilyen jellegű eseményekre – nyilatkozta még az előadások előtt Gazsi Attila, a Vállalkozók Országos Szövetségének Veszprém megyei elnöke, aki szerint előremutató az, hogy az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet „nem csak profitra törekszik, hanem jószolgálati tevékenységet is ellát”.

Gazsi Attila elmondta: nagyon sokat gondolkodtak azon, hogy ezt a fajta foglalkoztatást hogyan lehet a legjobban megvalósítani, ezért a kormánnyal és az érdekeltekkel is nagyon sokat egyeztettek. Amit létrehoztak, az szerinte példa nélküli, hiszen a nyugdíjasok nem tudtak eddig alkalmi jelleggel dolgozni.

– Ami még előremutató, az az, hogy a vállalkozók is rájöttek arra, szükség van a nyugdíjasok munkájára. A megbízhatóság, elkötelezettség, tapasztalat és az a precíz megvalósítás, ami ezt a korosztályt jellemzi, az mára fontos lett – fogalmazott a VOSZ megyei elnöke.

B. Hegedűs Piros festőművész, tanár A willendorfi vénusztól a szelfiig címmel tartott előadást
Fotó: Nagy Lajos

Gazsi Attila ugyanakkor úgy vélte: ma már minden társadalmi csoportot aktivizálni kell azért, hogy a gazdaság nagyobb munkaerő-igényét ki lehessen elégíteni. Szerinte a nyugdíjasok nem kopnak ki a munkaerő-piacról annak ellenére sem, hogy a német autóipar idei megtorpanása miatt a magyar beszállítók talán nem „szívnak fel” most annyi embert, mint az elmúlt években.

Egyébként folyamatosan figyelemmel kísérik a nyugdíjas szövetkezetek működését, és azt látják, hogy prosperálnak, országos szinten 10-15 milliárd forintos forgalmat bonyolítanak le évente. Ő nem hiszi, hogy ez megtorpan majd.

A tegnap délelőtti programok sorát Gazsi Attila kezdte, őt B. Hegedűs Piros festőművész, tanár követte, aki A willendorfi vénusztól a szelfiig címmel tartott előadást, majd a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar műsorát láthatták, hallhatták a szépkorúak az egyetemi aulában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában