szép élmények, barátságok

2019.08.04. 11:39

Kárpátaljai és erdélyi fiatalokat láttak vendégül Zircen

Az Erdélyi Baráti Kör a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatásával öt napra vendégül látta Zirc kárpátaljai és erdélyi testvérvárosa, a derceni Gyöngyösbokréta Néptáncegyüttes és a baróti Gaál Mózes Általános Iskola néptánc- és Syncron modern tánccsoport tagjait.

Müller Anikó Hanga

A derceni gyermekeket Ottó Péter polgármester köszöntötte

Fotó: Müller Anikó Hanga

Az erdélyiek később érkeztek a városba, ezért csak a derceni küldöttség jelent meg a városházán, ahol Ottó Péter polgármester fogadta és köszöntötte a gyermekeket. Felidézte az élményt, amikor először járt Dercenben.

– Számomra mindig fontosak az első találkozások, a derceni szívélyes fogadtatás is az volt. Élmény volt az akkor romos művelődési házban bemutatott néptáncos produkció, mely elementáris erővel hatott ránk, könnycseppet csalva a szemünkbe. Örülünk, hogy eljöttetek hozzánk, hogy újra színvonalas produkciókkal örvendeztetitek meg a zirci közönséget.

A derceni gyermekeket Ottó Péter polgármester köszöntötte
Fotó: Müller Anikó Hanga

Vigyétek magatokkal haza Zirc szeretetét, mondta a városvezető. A civil szervezet tagjai színes, tartalmas programokat szerveztek a fiataloknak. Előadást hallgattak a város történetéről, a Bakony élővilágáról, a városka neves szülötte, Reguly Antal életútjáról, megkoszorúzták a szobrát, vendégeskedtek és felléptek Szépalmán és Zircen, kirándultak Székesfehérvárra, a kislődi kalandparkba, volt közös bográcsozás, kolbászsütés, erdei túra, libegőzés az eplényi síarénában, látogatást tettek a Hoffer-tanyán.

A testvérvárosbeli fiatalok szép élményekkel, barátságokkal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában