elismerések sora

2019.08.07. 11:00

Tizenhét csapat nevezett a zalahalápi lángossütő fesztiválra

Az augusztus 3-ai, hagyományos, immár XIV. Zalahalápi lángossütő fesztiválra és versenyre 17 csapat nevezett. Ők és a lángossütők jóllakattak minden vendéget.

Tóth B. Zsuzsa

A helyi nyugdíjasok nyolcvan kilogramm lisztből sütötték a lángost

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A művelődési ház melletti parkban rendezett ünnepségen Bedő Lajos polgármester köszöntötte a résztvevőket, örömét fejezte ki, hogy sokan érkeztek a főzőversenyre, és ígérte, hogy eső nem zavarja meg a napot. A falunapon a Zalahaláp településért elismerést vehette át Laub Ernő, a Basalt-Középkő Kőbányák Kft. igazgatója, Samu Lászlóné, a nyugdíjasklub vezetőhelyettese és Szilaj Rezső. Az önkormányzat köszönetét tolmácsolta a polgármester nyugdíjba vonulása alkalmából Mayer Ottónénak, Somogyi Zoltánnénak és Skerlecz Györgynének.

A helyi nyugdíjasok nyolcvan kilogramm lisztből sütötték a lángost
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A főzőversenybe benevezett a helyi nyugdíjasklub, az ifjúsági és sportegyesület, a polgárőr-egyesület, a Vöröskereszt helyi alapszervezete, a tűzoltók csoportja, a Tanúhegyek Egyesület, a Hegylakók csapata, Juhász László csoportja, a Borsos babák, a Szomszédasszonyok, a Három Aranycsillag, a Fakanálforgatók, Lali pap ’57, az Ungarisegulas és a Jancsi bácsi konyhája csoport. Lángost a Kacagó óvoda és a nyugdíjasklub tagjai sütöttek, utóbbiak nyolcvan kiló lisztből és harminc kiló krumpliból.

A falunapon a gyerekeket Rosta Géza és a lufihajtogató Roli bohóc, a Fanyűvő játékpark és a Rozsdamaró veterán motorosok szórakoztatták, kipróbálhatták a tűzoltóautót és a pónilovaglást, kézművesjátszóházban ügyeskedtek, csokiszökőkút várta őket. Fellépett Tóth Kiara, Dred és Doris, Dömötör Balázs és Rebeka, a sáskai dalkör, a helyi nyugdíjasklub, a Bányai duó artistabemutatót tartott, a tűzoltók látványos produkciókkal rukkoltak elő saját házuk tájáról. Volt tombola, a Lángoló Le­guánok pedig Ne játssz a tűzzel! című műsorukat adták elő a bál előtt.TBZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában