koszorúzás

2019.09.19. 12:38

A veszprémi laktanya névadójára emlékeztek

Az ezredfordulón, az MH 54. Veszprém Radarezred laktanyájában felavatott Kossuth Lajos mellszobránál emlékeztek az alakulat katonái a laktanya névadója, Veszprém város díszpolgára születésének 217. évfordulóján.

Balogh Ákos

2019.09.19. Veszprém, Az ezredfordulón, az MH 54. Veszprém Radarezred laktanyájában felavatott Kossuth Lajos mellszobránál emlékeztek az alakulat katonái a laktanya névadója, Veszprém város díszpolgára születésének 217. évfordulóján. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

A felsorakozott ünnepi állomány előtt megemlékező beszédet tartott Fuitné Varga Hajnalka főhadnagy, aki ünnepi gondolataiban Kossuth gondolkodásmódjának két alappillérét elevenítette fel: az első a nemzethűsége, amely minden magyarországi kérdés megoldásának középpontjába az ország önrendelkezésének, kormányzata függetlenségének kívánalmát állította. A második a szabadság parancsoló igénye, ami mindmáig az európaiság legidőállóbb eszménye, ami a gondolat, a szó szabadsága, a törvény előtti egyenlőség és az igazságos közteherviselés formájában válik valóra.

A megemlékezést követően az ország 131. hivatalos Kossuth emlékhelyénél koszorút helyezett el Brányi Mária Veszprém város alpolgármestere, a város katonai szervezeteinek vezetői, a nyugállományú szervezetek képviselői valamint a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola meghívott képviselője.

Az MH 54. Veszprém Radarezred jogelőd szervezetére is emlékezett, a 2007-ben felszámolásra került, Magyar Honvédség 1-es Logisztikai és Támogató Zászlóaljának tiszteletére emelt kopjafánál koszorút helyezett el az ezred parancsnoka Zentai László ezredes és Rózsás István alezredes, a Logisztikai Zászlóalj parancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában