Kisbabával a parkban

2019.09.23. 07:00

Baba-mama padot is találhatunk Veszprémben

Szeretnék erősíteni és bővíteni a városban a család-, illetve bababarát intézkedéseket. Ennek jegyében hívták fel a figyelmet arra a baba-mama padra, amelyet egy hónapja helyeztek ki a Mocorgó játszótér mellé.

Molnár Sándor

20190918 Veszprém Csapó Viktor Fiatal Családosok Klubja veszprémi vezető és Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő kezdeményezése baba-mama padok kihelyezéséről Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hegedűs Barbara, a veszprémi Fidesz–KDNP frakcióveze­tője és Csapó Viktor, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) veszprémi alapszervezetének kuratóriumi elnöke tartott sajtótájékoztatót a Kolostorok és kertek Mocorgó játszóterénél. Hegedűs Barbara elmondta, a kormányzati családvédelmi törekvésekhez igazodva azért dolgozott frakciójuk az elmúlt időszakban Veszprémben, hogy minél több családbarát intézkedést hozzanak.

Örömét fejezte ki a városban zajló óvoda- és bölcsődefelújítások miatt, illetve hogy idén először iskolakezdési támogatásban részesültek a hátrányos helyzetű családok, és történtek közösségi, illetve játszótér-felújítások, -bővítések is. Ennek szellemében csatlakoztak egy Budapestről induló kezdeményezéshez, és helyeztek ki a játszótér mellé baba-mama padot, amely segíti a kisgyermekes családokat.

Hegedűs Barbara és Csapó Viktor a baba-mama padnál, a Mocorgó játszótér mellett
Fotó: Penovác Károly/Napló

A pad felső felén kényelmesen tisztába lehet tenni a picit, míg az alsó részen akár a szoptatás is megoldható. Az önkormányzati forrásból a VKSZ Zrt. által készített padból szeretnének minél többet kihelyezni a városba. Előtte azonban várják a javaslatokat, észrevételeket a prototípusról, hogy igény esetén még módosíthassanak rajta, hogy minél kényelmesebb legyen. A Ficsakkal közösen keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel még családbarátabbá tehetnék Veszprémet.

Csapó Viktor elmondta: az a célkitűzésük, hogy az itt élő családosok igényei és meglátásai minél jobban érvényesülhessenek a város mindennapjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában