Lendületben a város

2019.09.03. 14:00

Elismeréseket adtak át a Várpalotai Napokon

Rúzsa Magdi, a Punnany Massif és Majka is élő koncertet adott az elmúlt hétvégén a XXXIV. Várpalotai Napokon, ahol átadták a városi kitüntetéseket, elismeréseket is.

Szabó Péter Dániel

Majka is csatlakozott a virtuális fesztiválhoz

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Thury-vár udvarán tartott ünnepélyes megnyitón Campanari-Talabér Márta polgármester hangsúlyozta: a Várpalotai Napok már szerves része a város életének; ünnep, mely egyben az összetartozás szimbóluma is.

A városvezető beszédében sorra vette a beruházásokat és fejlesztéseket, továbbá szólt a jövőbeni célokról is.

Díszpolgári címet adott át Csajági Dezső nyugalmazott református lelkésznek az önkormányzat nevében Campanari-Talabér Márta polgármester Fotó: Szabó Péter Dániel

– Minden elnyert pályázatunkat megvalósítjuk. A megújult fogorvosi rendelőket és a szociális alapszolgáltatásoknak helyet adó épületet már használják az érintettek, s épül az Inotát és Várpalotát összekötő kerékpárút, valamint a Zöld város projekt részeként a Táncsics utcai üzletsor is új külsőt kap.

A Thury-vár körüli második ütemre új közbeszerzést írt ki az önkormányzat, ezért a munkálatok jelentős része jövő tavasszal valósul majd meg. Elindult a Nagybivalyos-horgásztó és környékének turisztikai célú fejlesztése, átépítjük az inotai orvosi rendelőt, aláírás előtt a Készenléti-lakótelepet érintő fejlesztési projekt, s a várpalotai tanuszoda építésének közvetlen előkészülete, a régi strandmedence elemeiek kiemelése, a közbeszerzési eljárás sikeres lezárását követően az építtető magyar állam 2021 nyarán adhatja át az új várpalotai tanuszodát – mondta el Campanari-Talabér Márta polgármester, aki ezt követően a színpadon köszöntötte a városért hosszú éveken át tevékenykedő személyeket.

Várpalota város díszpolgári címét adományozta az önkormányzat Meiszter Józsefnek, aki hét évtizede zenél az idén 90 éves Várpalotai Bányász Fúvószenekarban, valamint a 100 éves Csajági Dezső nyugalmazott református lelkésznek. Várpalota Városért érdemérmet vehetett át Nagy Sándorné Bacsinszky Sarolta gyermekorvos, a Thuri-díj­at pedig idén Tamás Gábor, Pálffy László és Rigó László kapta meg.

Majka-koncert Várpalotán Fotó: Szabó Péter Dániel

A Bardócz Endre-nívódíjat Devecseriné Hánis Ildikó, a Bartos-iskola igazgatóhelyettese, az Eötvös Pál-nívódíjat Mórocz Péter, a Várpalotai Modellező és Technikai Sport- egyesület vezetője, a Rutsek Pál-nívódíjat Keserű Sándorné egészségügyi szakasszisztens, a Mezei István-nívódíjat Pecánkáné Szőke Judit, a Várpalotai Polgármesteri Hivatal köztisztviselője, a Waldstein János-nívódíjat pedig Vaszari László és Kóti László, a várpalotai Öcsi Cukrászda vezetői kapták.

A hétvége során aztán egymást váltották az országosan ismert előadók és zenekarok a színpadon, de természetesen a helyi és környékbeli kulturális és tánccsoportok is bemutatkoztak a közönségnek. A három nap alatt tízezernél is többen mulattak olyan sztárok ingyenes élő koncertjén, mint Majka, a Punnany Massif és a Várpalotára immár második alkalommal emlékezetes estét varázsoló Rúzsa Magdi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában