beruházás és kivitelezés

2019.09.07. 07:00

Fejlesztik a múzeumot és az ipari parkot Sümegen

A városban több projekt a közbeszerzés ki- írásának vagy már a lezárulásának fázisában van.

Tóth B. Zsuzsa

Az Afrikárium új helyiséggel bővül hamarosan, a kivitelezés elkezdődött

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Fehér kövek kilátóterasz elkészülte hozzájárul majd az idegenforgalomhoz és a városképhez egyaránt. A kivitelezése néhány héten belül elkezdődhet, és amennyiben az időjárás engedi, még ebben az évben befejeződhet. A kilátó egy projektbe tartozik a Mogyorós-dombbal és az Afrikáriummal.

Előbbi esetében folyamatban van a beruházás, az Afrikáriumban pedig elkezdődött a kivitelezés. A különleges múzeum a korábbi terveknek megfelelően most kibővül egy teremmel. Az új helyiségben a Sümeg környéki vadakat mutatják be preparátumokkal. A múzeum bővítése október végére befejeződhet.

Az Afrikárium új helyiséggel bővül hamarosan, a kivitelezés elkezdődött
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ipari park II-es számú projektjének kivitelezése néhány héten belül kezdődhet el. Ennek keretében több mint egy kilométer hosszú út épül az ipari parkban, a jelenlegi zsák- utca folytatásaként. Annak elkészültével a Hévíz és Bazsi felé vezető útra kanyarodhatnak a parkból a gépkocsik.

Az út nem csupán az ipari park, hanem az egész város közlekedése szempontjából jelentős lesz, hiszen részben mentesíti majd a várost a teherforgalomtól. A 280 milliós projekt közbeszerzése lezárult, a földút helyett hamarosan széles, szilárd burkolatú út épül. Elkészül a kereszteződés és a közvilágítás, amely ugyancsak a pályázat része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában