választás

2019.09.28. 07:00

Ismertette programját a tapolcai polgármesterjelölt

A város fideszes polgármesterjelöltje, Bognár Róbert a minap ismertette polgármesteri programját Mezőssy Zoltán alpolgármester-jelölt és képviselőjelölt, valamint a választókerületek képviselőjelöltjei jelenlétében.

Tóth B. Zsuzsa

Bognár Róbert polgármesterjelölt (középen) csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette programját. Mellette Mezőssy Zoltán alpolgármester- és képviselőjelölt, valamint Horváthné Somogyi Ildikó képviselőjelölt

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint leszögezte, Tapolca többet tud. – Tapolcán ma nincs fejlődés, ki kell nyitni a várost, és ehhez igazi tapolcai­akra van szükség. Olyanokra, akik szeretik a várost, és nemcsak tehetségük, szorgalmuk van, hanem kormányzati kapcsolatokkal is bírnak. – Mi nem falakat építenénk a város köré, hanem hidakat az ország és a világ felé. Nagy munka, de alkalmas vagyok rá, mert felsorakozott mellettem egy kiváló csapat, és mögöttem áll a kormány – mondta Bognár Róbert.

Terveikről szólva elmondta: a lakosság adójáért cserébe járható városnak kell lennie Tapolcának ép, tiszta, széles járdákkal, utakkal. – Húsz kilométer utat és járdát újítunk fel, leaszfaltozzuk az Y házak parkolóit, támogatjuk az elektromos roller használatát. Ugyanakkor családbarátnak is kell lennie Tapolcának. Megnyitjuk a gyermekorvosi és védőnői központot, korszerűsítjük a játszótereket, vízi kalandparkot építünk, és támogatást adunk a családbarát munkahelyeknek. A házasulandók ma egy moziban mondják ki az igent, a jegyesek legszebb napjához úszó házasságkötő szigetet alakítunk ki a Malom-tavon.

A gondoskodó Tapolca program keretében egyebek mellett támogatást adunk az iskolakezdés költségeihez, karácsonyi ajándék­utalványt kap minden hetven évnél idősebb polgár, és megerősítjük a közterület-felügyeletet – sorolta a terveket a polgármesterjelölt. Hozzátette: egy felelősen, fenntartható módon gazdálkodó város a kormánnyal szövetségben az ehhez szükséges forrásokat ki tudja gazdálkodni.

Bognár Róbert polgármesterjelölt (középen) csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette programját. Mellette Mezőssy Zoltán alpolgármester- és képviselőjelölt, valamint Horváthné Somogyi Ildikó képviselőjelölt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Megválasztásom esetén Tapolcának olyan önkormányzata lesz, amely minden helyi lakosra figyel. Amellett a várost mint turisztikai központot fel kell tennünk az ország, sőt Európa térképére. Sok fejlesztés, zöld környezet, izgalmas programok, hatékony reklám kell. Vonzó úti céllá emeljük a pincerendszert, nemzetközileg ismertté tesszük a gyógyhely területét. Október 13-án a lemaradás vagy a gyarapodás közül választhatnak a tapol­caiak – fogalmazott Bognár Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában