Van mire büszkének lenni

2019.09.11. 11:30

Kínai vendégek jártak a Veszprémi Állatkertben

Kína legnagyobb ipari városából, a több mint 26 milliós Sanghajból érkeztek vendégek a Veszprémi Állatkertbe. A hattagú szakmai küldöttség a Shanghai Wild Animal Park igazgatónőjének vezetésével látogatott el a megyeszékhelyre, hogy megnézze a legújabb fejlesztéseket.

Molnár Sándor

A kínai vendégeket Török László igazgató vezette körbe a Veszprémi Állatkertben Fotók: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A Veszprémi Állatkert híre eljutott a távoli földrészre is, ezért jöttek el tapasztalat­szerzésre a vendégek az ottani parkból. Tényleg van mire büszkének lennünk – mondta az elmúlt nyolc-tíz év gulya-­dombi fejlesztései kapcsán Török László igazgató, aki hozzátette, hogy a vendégeknek tetszett az új karantén, az állatorvosi klinika a műtőkkel, alaposan végignézték az új takarmány-előkészítőt, és felkeltették érdeklődésüket a dupla biztonsági megoldások is.

A távolról érkezett vendégeket nagyon érdekelte a Veszprémi Állatkert új állatorvosi klinikájának műtője. Van mire büszkének lenni Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A Veszprémi Állatkertnek a mostani látogatás azért fontos, mert messzire viszik el a jó hírünket, és ne felejtsük el, hogy Kína egyik legnagyobb állatkertjéről van szó, rendkívül sok állattal: óriáspandából nyolcat tartanak, és több mint húsz elefántjuk van. A jövőben továbbképzések, esetleg kutatás vagy állatcsere is szóba jöhet, ezek mind nyitott lehetőségek. Az első lépéseket megtettük, és úgy tűnik, mindkét fél nyitott az együttműködésre – fogalmazott Török László.

A kínai vendégeket Török László igazgató vezette körbe a Veszprémi Állatkertben Fotók: Molnár Sándor/Napló

A kínai nagyváros állatkertje nagyságrendekkel terjedelmesebb a veszpréminél. A 153 hektáros Shanghai Wild Animal Park Kína egyik legnagyobb vadállatparkja, ahol mintegy kétszáz faj és több mint 10 ezer állat található a világ minden tájáról. A zsiráfok, zebrák, fehér orrszarvúak és leopárdok mellett néhány olyan különleges, védelem alatt álló, őshonos állat is megtalálható náluk, mint az óriáspandák, az arany piszeorrú majmok, a dél-kínai tigrisek vagy az ázsiai elefántok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában