Az ötödik orvosi rendelő újult meg

2019.09.25. 14:00

Korszerű körülmények várják a betegeket a megújult veszprémi rendelőkben

Új helyszínen, komfortos körülmények között működnek tovább Veszprém-Kádárta orvosi rendelői.

Marton Attila

A lakosok két kérése találkozott egy helyen

A Győri utcai épület – amelyben korábban a részönkormányzati iroda és a klubkönyvtár működött – az átalakítás és felújítás után új funkciót kapott. Porga Gyula polgármester elmondta, az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése keretében az elmúlt években négy orvosi rendelő újult meg a megyeszékhelyen, és most ötödikként a kádártai városrészben is korszerű, modern gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi rendelő működik tovább.

Czaun János, a városrész önkormányzati képviselője felidézte, a kádártaiak kérése volt, hogy a település központjában található épület maradjon önkormányzati tulajdonban és újítsák fel az orvosi rendelőt. A korábbi rendelő felújítása nem lett volna gazdaságos, így a két igény végül a használaton kívüli épület – ahová a gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi rendelőt költöztették – fejlesztésében találkozott.

Czaun János, Magyar Benigna házi gyermekorvos, Papp Judit háziorvos és Porga Gyula az átadóünnepségen Fotó: Penovác Károly/Napló

Megújított energetikai rendszer, akadálymentesítés

Az épületben nemcsak kialakították az orvosi ellátáshoz szükséges helyiségeket, hanem fel is újították azt: akadálymentessé alakították a létesítményt, amelynek teljesen megújították az energetikai és villamossági rendszerét, szigetelték a homlokzatát és a födémet, valamint kicserélték a nyílászárókat.

A felújított rendelőegyüttest megáldotta Wessetzky Szabolcs református lelkész. Az építkezés 2018 novemberétől idén nyárig tartott. A fejlesztés 61,6 millió forintba került, amelyet az önkormányzat uniós és állami támogatással valósított meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában