Főszerepben a sport

2019.09.23. 07:00

Példaképekkel is találkozhattak a fiatal résztvevők a veszprémi Fiatalok Napján

A sport kapta a főszerepet a fiatalok napján szombaton.

Marton Attila

20190921 Veszprém Vasas pálya. Fiatalok napja. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Az európai mobilitási hét rendezvénysorozat záróprogramján közel húszféle sportággal ismerkedhettek meg az érdeklődők az önkormányzat és a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete szervezésében. A sportágválasztót harmadik alkalommal tartották meg. A Vasas pályájára több mint húsz sportegyesület települt ki, közel húsz sportág képviseltette magát – mondta el Kavalecz Gábor, a testnevelő tanárok egyesületének elnöke.

Olyan sportágakat is kipróbálhattak a gyermekek, amelyre más módon nem lenne lehetőségük: ilyen a baranta, az íjászat, az ökölvívás vagy a footgolf. Az egyesület elnöke elmondta, a rendezvény arra hivatott, hogy a fiatalok megtalálják a nekik tetsző sportágat, de a legfontosabb, hogy az életük részévé váljon a mozgás. Akik elkezdenek sportolni, idővel saját környezetükben, családjukban is népszerűsítik a mozgást – tette hozzá Kavalecz Gábor.

Az e-sporttal is megismerkedhettek az érdeklődők, valamint a város ismert sportolóival és Porga Gyula polgármesterrel szerveztek kerekasztal-beszélgetést. A fiatalok így olyan példaképekkel találkozhattak, mint Nagy László kézilabdázó, Rasovszky Kristóf világ- és Európa-bajnok hosszútávúszó, Orbán Éva többszörös magyar bajnok kalapácsvető, Szentgyörgyi Rómeó többszörös világ- és Európa-bajnok versenyaerobik-sportoló.

Kísérő programként Szentgyörgyi Rómeó bemelegítést tartott, valamint a sportegyesületek is bemutatkozhattak, így a rendezvényt barantabemutató, zenés-táncos műsor, küzdősport- és atlétikai bemutató is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában