látványosan fejlődik a falu

2019.09.15. 15:00

Régi álom vált valóra Vászolyon – Megújult a népház

Százötmillió forintból hozták létre a Vászolyi Népházat, egy régi, romos épület helyén, amit ünnepélyes körülmények között, és kitűnő hangulatban adtak át szombaton.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

-Mindig is kiemelten kezeltem a kistelepüléseket, hogy érezzék, ők is egy erős, gyarapodó országhoz tartoznak, fogalmazott Kontrát Károly miniszter-helyettes, országgyűlési képviselő. Azt mondta, az európai színvonalú népház a több mint ezer éves településen a helybeliek, és az ideérkezők érdekeit szolgálja, és egy kitűnő csapatmunkával jött létre.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A beruházásnál külön kiemelte kabinetfőnöke, Vedres Gábor munkáját, majd aláhúzta, a Balaton Fejlesztési Tanácshoz benyújtott, öt milliós pályázatnál bíztatóak az előjelek, amit a vízi színpad felújítására fordítanak a faluban, amelynek látványos fejlődése kapcsán elismeréssel beszélt a polgármester munkájáról.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Köszönettel szólt Rózsahegyi Tibor polgármester a kormány, a Belügyminisztérium, és Kontrát Károly támogatásáról, hogy meg tudták valósítani az utóbbi évek legnagyobb beruházását. Mérföldkőnek nevezte a 267 lakosú falu életében a népházat, mert olyan közösségi teret hoztak létre, amely méltó helyet biztosít a rendezvényeknek, így a farsangnak, a szilveszternek, a zenés-, és színházi előadásoknak, amelyekre eddig nem volt lehetőségük.

A tetőteret később építik be, ahol a civilek kapnak helyet, és a helytörténeti múzeum létrehozását is oda tervezik majd. A szónokok a köszöntők után szalagátvágással adták át az épületet, amit Pintér Tamás pius szentelt fel.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A kitűnő hangulatú átadáson a Pécselyi Óvodások, és a Balatonfüredi Néptánc Együttes vidám műsorral ajándékozta meg a közönséget, majd a vászolyi születésű Mezőffy Tamás mester virágkötő, Európa bajnok, és világbajnoki dobogós helyezett virágkötészeti bemutatót tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában