a fenntarthatóság jegyében

2019.09.21. 11:30

Rekordszámú résztvevővel zajlott a mobilitási hét Veszprémben

Futóverseny, csapatversenyek, valamint a fegyveres és rendvédelmi szervek bemutatója is színesítette az autómentes napot pénteken a megyeszékhelyen.

Marton Attila

20190920 Veszprém az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap keretében futóversenyt szerveztek általános- és középiskolás gyerekeknek Varga Sárzó Adrienn testnevelés szakos tanárnő bemelegítőt vezényel Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémi önkormányzat a programsorozat kezdete óta csatlakozik helyi rendezvényekkel az európai mobilitási héthez. Idén a város a helyi rendőrkapitánysággal közösen szervezte meg a programokat azzal a céllal, hogy népszerűsítse a fenntartható, környezettudatos közlekedést, és hozzájáruljon egy élhetőbb városkép kialakításához. Az autómentes nap délelőttjén megtartott futóversenyen hét általános és négy középiskola tanulói, összesen kilencszáz diák indult.

Az Óváros tértől a sta­dionig tartó két kilométeres távot legnagyobb számban a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola és a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának a tanulói teljesítették. A két intézmény képviselőinek Brányi Mária alpolgármester adta át a 100-100 ezer forintos sportszervásárlási utalványt. A futóverseny után a stadionnál honvédségi és rendőrségi bemutatók, kerékpáros és gokartos ügyességi verseny, akadálypályák, sportágbemutatók is várták a diákokat, és idén is megrendezték az autótoló versenyt.

A mobilitási hét veszprémi rendezvényein rekordszámú, több mint háromezer résztvevő mozdult meg. A programok múlt szombaton az egészségváros rendezvénnyel indultak. Kedden a KRESZfeszt elnevezésű programon a közlekedéssel kapcsolatos szabályokkal ismerkedhettek meg általános iskolások. Csütörtökön dél­előtt a VKSZ Zrt. telephelyén szelektív hulladékgyűjtésről hallhattak óvodások. Középiskolások vettek részt csütörtökön a városházán az Egy másodpercen múlik az élet című prevenciós kisfilm vetítésén, a résztvevőknek Pintér József baleseti helyszínelő tartott balesetvédelmi előadást.

A programsorozat ma a Vasas-pályán a fiatalok napja rendezvényeivel és sportágválasztóval zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában