nagy megterhelés az iskolakezdés

2019.09.04. 11:00

Tanszercsomagot állítottak össze a rászoruló gyerekeknek Tapolcán

A Tapolcai Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve az iskoláskorú gyerekekre fókuszálva tanszercsomagot állított össze a Tapolcai Hit Gyülekezete.

Tóth B. Zsuzsa

A Tapolcai Hit Gyülekezete tagjai tanszercsomagokkal segítették az iskolába indulást Fotó: gyülekezet

A csomagokkal igyekeztek segíteni az iskolakezdést, mely nagy anyagi terhet ró a családokra. Főként azokra, amelyekben a szülők több iskoláskorú gyereket nevelnek.

Amint azt Sedlákné Kiss Anikótól, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (Hisz) tapolcai szervezetének megbízott vezetőjétől megtudtuk, a gyerekek életkorát figyelembe véve állították össze a csomagokat a tagok.

A Tapolcai Hit Gyülekezete tagjai tanszercsomagokkal segítették az iskolába indulást Fotó: gyülekezet

– Az alsó tagozatosok temperát, vízfestéket, filctollat, zsírkrétát, színes ceruzát, grafitceruzát, faragót, füzeteket kaptak. A felső tagozatos diákok iskolába indulását segítő csomagokba jó minőségű töltőtollat és ceruzát, klasszikus ceruzát, számológépet, körzőt, valamint füzeteket tettünk. A 40 gyermek részére elkészített csomagok értéke közel kétszázezer forint volt – mondta a megbízott vezető. Hozzátette: a tanszercsomagok költségeit a Tapolcai Hit Gyülekezete tagjainak pénzadományaiból fedezték.

Fontosnak tartják, hogy a gyülekezet is részt vállaljon a városban élő családok támogatásában. A gyülekezet szeretetszolgálatának munkája a jövőben is folytatódik a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve. Köszönik a segítségüket és bíznak abban, hogy támogatásukkal az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is tudják végezni karitatív munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában