Fejlesztés a tiszta és takaros kis faluban

2019.10.20. 11:30

Felújították a többfunkciós közösségi házat Bében

Mintegy harminchárommillió forintból újult meg a közösségi ház, melyben fitnesz-, számítógépterem, könyvtár és daloló gyermekfoglalkozás várja a helyi lakosokat.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A község uniós és állami támogatásból felújított közösségi házát adták át nemrég. Köszöntőt többek között Brunner Imre polgármester, illetve Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mondott. Az épületet Horváth Tamás plébános áldotta meg.

A 33 millió forintból felújított bébi közösségi házban fitnesz- és számítógépterem, könyvtár, valamint daloló gyermekfoglalkozás várja a helyi lakosokat Fotó: Laskovics Márió/Napló

Brunner Imre polgármester a Naplónak nyilatkozva felidézte, az 1990-es évek elején létrehozott, első alkalommal korszerűsített épületben korábban iskola és óvoda működött, utóbbi 2006-ig. A tavasztól nyár közepéig tartó rekonstrukció a ház teljes külső szigetelését, nyílászárói cseréjét, napelemmel való ellátását, illetve akadálymentesítését foglalta magába. Továbbá játszóteret alakítottak ki az udvarában, előtte pedig parkolót. Mindezt 24 millió forintos uniós és állami anyagi forrásból, valamint kilencmilliós önrészből valósították meg.

A közösségi ház kihasználtsága kapcsán megosztotta, a többfunkciós épületben egy-egy helyiség áll a testedzők, a Kerekítő foglalkozáson részt vevő kismamák, a könyvtárba látogatók, valamint az internethasználók rendelkezésére. Az informatikaterembe öt számítógépet, valamint kivetítőt, CD/DVD-lejátszót vásároltak.

A rekonstrukció során többek között szigetelték a házat és a tetőzetet, kicserélték a nyílászárókat Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az újra megválasztott faluvezető büszkén említette meg, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Területfejlesztési, területrendezési és gazdasági bizottsága által megszervezett „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” közterület-szépítési versenyen idén is, immár második alkalommal kiváló minősítést ért el a helység, illetve különdíjat is kaptak. Mint mondta, a bizottság vizsgálta a virágokon túl a tisztaságot, a rendezettséget, az utcabútorokat, az utcanévtáblákat. Brunner Imre polgármester köszöni mindenki hozzájárulását, aki bármi módon hozzájárult a szép eredményhez, melynek köszönhetően minden család egy gyümölcsfát kap ajándékba, amit saját kertjében ültethet el.

Október 23-án és november 1-jén megemlékezést, november 16-án nyugdíjas napot tartanak a faluban, tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában