Több vagy, ha adsz!

2019.10.28. 14:00

Három egyház szervezett társadalmi munkát Paloznakon

Mutasd meg, mire vagy képes, és éld át, hogy valóban több vagy ha adsz! Idén először csatlakoztunk a Magyarországon tizenkettedszer megrendezett projekthez, amelyet a három történelmi egyház szervez, és egyszerre szolgálja a fiatalok aktivizálását és az ökumenét – kezdte a társadalmi munka szervezője, Kristály Katalin.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter/Napló

Katától megtudtuk, hogy egy olyan országos szociális önkéntes akcióról van szó, amelyben a fiatalok kisebb-nagyobb csoportja arra szánja október második hétvégéjét, hogy közös összefogással együtt tegyenek másokért, környezetükért.

Alsóörsről, Csopakról, Felsőörsről, Lovasról és természetesen Paloznakról 27 fiatal mozdult meg, hogy rendbe tegye a község játszóterét és környékét. Lefestették a játszóteret, a kálvárián a padokat, avart és szemetet szedtek. A munkához az önkormányzat biztosította az eszközöket, üdítővel és finom lángossal vendégelték meg a gyerekeket és felnőtteket. A falubeliek süteményt és pogácsát kínáltak fel.

Voltak, akik a tájház udvarán falevelet szedtek
Fotó: Szendi Péter/Napló

– A közös munka során a fiatalok megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek és másoknak segíteni nagyszerű érzés. A hit lényege a szeretet, amely nem csupán érzés, hanem cselekvés is, másokhoz való segítő odafordulás. Fel szerettem volna hívni a figyelmet arra, hogy a fiataljaink összetartanak, elkötelezettek, lelkesek és nem veszett még ki belőlük a segítőkészség. Fontos volt, hogy ne csupán együtt dolgozzanak, hanem közösségként tudjanak együtt lenni – foglalta össze Kata az esemény jelentőségét és lényegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában