képviselői támogatásból

2019.10.03. 11:00

Három új játszóeszközzel bővült a Módszertani Bölcsőde

A közel másfél millió forint értékű eszközöket Némedi Lajos alpolgármester képviselői keretéből vásárolták meg.

Marton Attila

Némedi Lajos és Barbainé Bérci Klára a Módszertani Bölcsődében tartott átadón Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kovács Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda vezetője elmondta, aszfaltos kismotoros-pályát építettek ki, átadtak egy bújócskázásra alkalmas házikót és egy homokozót.

Némedi Lajos és Barbainé Bérci Klára a Módszertani Bölcsődében tartott átadón Fotó: Balogh Ákos/Napló

Némedi Lajos alpolgármester elmondta, a gyermekek a legfontosabbak, megtesznek mindent azért, hogy megfelelő feltételeket biztosítsanak számukra a város intézményeiben. Elmondta, a Módszertani Bölcsődében közel 1,5 millió forintot fordítottak játszóeszközök fejlesztésére. Az alpolgármester kitért rá, a bölcsődei férőhelyszám az elmúlt években 42-vel bővült, és így 516-ra emelkedett Veszprémben. Hozzátette, tavaly öt bölcsődében összesen 7,5 milliót fordítottak eszközfejlesztésekre.

Az alpolgármester köszönetet mondott képviselőtársainak is, akik 2016-ban 690 ezer, 2017-ben 860 ezer forintot, míg tavaly 655 ezer forintot adtak képviselői keretükből erre a célra. Idén a Módszertani Bölcsőde eszközein túl öt képviselő – Baumgartner Lajos, Hegedűs Barbara, Kovács Áron, Stigelmaier Józsefné, Tóth Györgyi – összesen további közel félmillió forinttal támogatta a városrészi bölcsődéket.

Barbainé Bérci Klára, a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény vezetője köszönetet mondott a segítségért, és elmondta, nagyon hasznosak az új eszközök, mert a gyermekek sok időt töltenek az udvaron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában