Élmény velük a tanulás

2019.10.30. 07:00

Modern alkotótérben ismerkedhetnek a digitalizációval a várpalotai diákok

Modern eszközökkel felszerelt digitális alkotóteret adtak át a napokban Várpalotán, a PSZC Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. Az ünnepi eseményen Hajdu István, az intézmény igazgatója úgy fogalmazott, az iskola nemcsak egy műhellyel bővült, hanem jövőbe mutató lehetőségekkel is.

Szabó Péter Dániel

A Lego-robotok irányítása mellett a műhelyben a programozással, a lézervágással és a 3D-nyomtatással is megismerkedhetnek a diákok

Fotó: Szabó Péter Dániel

A veszprémi után a Pápai Szakképzési Centrum várpalotai Faller középiskolájában is megkezdi működését egy úgynevezett digitális alkotótér, ahol a tervezéstől egészen a megvalósításig zajló folyamatokban vehetnek részt a diákok.

A Lego-robotok irányítása mellett a műhelyben programozás, lézervágás és 3D-nyomtatás is zajlik majd. A modern eszközöket a végleges helyükre kerülésükig ideiglenesen az egyik tanteremben helyezték el. Az alkotótér ünnepélyes átadóján Hajdu István igazgató úgy fogalmazott, a faipartól kezdve a fém-iparon át a ruhaiparig olyan okoseszközök állnak mostantól a tanulók rendelkezésére, amelyekkel ezeken a szakterületeken is kiélhetik alkotóvágyukat. Hozzátette, már ebben a tanévben szeretnék bevonni a város több iskolájának diákjait is a digitális alkotótérben zajló munkákba.

Az eseményen Szarka Attiláné, a Pápai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-­helyettese elmondta, az alkotóműhely gondolatát a szak­képzés 4.0 stratégiában fogalmazta meg a kormányzat. A cél, hogy a diákok testközelből robotokkal, informatikai okoseszközök segítségével is­merjék meg a digitalizáció világát.

A Lego-robotok irányítása mellett a műhelyben a programozással, a lézervágással és a 3D-nyomtatással is megismerkedhetnek a diákok Fotó: Szabó Péter Dániel

Sági István az ünnepségen hangsúlyozta, a digitális alkotótér a pályaorientáció segítése mellett az élményalapú tanulási folyamatok mélyebb szintű megismerését is lehetővé teszi az intézmény dolgozói számára. A Pápai Szakképzési Centrum kancellárja úgy fogalmazott, bízik benne, hogy az iskola új szolgáltatása iránt hamar megnő majd az érdeklődés.

Sági István kijelentette, az elmúlt évek alatt végbement fejlődésnek köszönhetően mára a szakképzési centrum valamennyi iskolája eljutott oda, hogy meghatározó szerepet töltenek be a beiskolázás és a közösségépítés szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában