már tizenhárom éve

2019.10.09. 16:00

Mozogni jó! Sportos nap az ősi iskolában

Az Ősi Általános Iskola is csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, amit a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezett 13 éve. Ősiben egy napon át minden a mozgásról, a játékos sportról szólt, amit Kővári Nóra testnevelő tanár szervezett meg.

Kovács Erika

Nagyon népszerűvolt a gyerekek körében a csizmateke, amikor pöttyös labdákkal csizmákat kellett eltalálniuk

Forrás: Ősi Iskola

A sportos napot 2015 óta Európa más országaiban, tavaly óta a kontinensen túl is megtartják. Ezen a napon az iskolák vállalják, hogy legalább 120 percen át a mozgással, illetve a sporttal kapcsolatos programot szerveznek a tanulóknak.

Az ősi iskolában Kővári Nóra testnevelő tanár vezetésével vidám, játékos sport programokat szerveztek az iskola udvarán, illetve a szabadban, amelyen részt vettek a diákok, és a pedagógusok is. Így például az alsó tagozatosokat különböző feladatokkal hat állomás várta: a csizmateke, talicskával szlalomozva színes labda szállítás, babzsákos ugróiskola, kötélhúzás, traktorkerékbe dobó verseny, és rolleres ügyességi pálya.

Aztán az iskolából minden diák és a pedagógus kerékpárral ment el a füves focipályára, ahol több csapatban folytatódtak a versengések, a focimérkőzésen és a kerékpáros ügyességi pályán. Utóbbin volt például vizespohár szállítás, hulahopp-karika dobás, akadály alatt átbújás és szlalomozás. Emellett arra is adódott lehetőség, hogy bárki kipróbálhatta a felnőtteknek épült játszóteret.

Nagyon népszerűvolt a gyerekek körében a csizmateke, amikor pöttyös labdákkal csizmákat kellett eltalálniuk Fotó: Ősi Iskola

A pedagógusok megjegyezték, az iskoláknak nagy szerepük van abban, hogy alakítsák, formálják a diákok életmódját, és ezért is tartják fontosnak a sportos naphoz való csatlakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában