Három év múlva újra összejönnének

2019.10.30. 07:00

Múltidézés a hajdani lovászpatonai általános iskolában

A lovászpatonai általános iskolában kereken fél évszázada végzett öregdiákok a szép jubileum alkalmából újra összegyűltek, hogy megemlékezzenek iskolaéveikről, egykori tanáraikról és diáktársaikról.

Polgár Tibor

Sokan eljöttek az 50 éves osztálytalálkozóra

Forrás: Olvasó

Az általános iskolából 1969-ben elballagott tanulók közül sokan eljöttek az 50 éves osztálytalálkozóra, amit az egykori tanintézetükben tartottak.

A szervezők nevében Szijártó Dezsőné a Naplónak nyilatkozva kiemelte: mindannyian nagy izgalommal várták ezt az ünnepi alkalmat. Régi osztálytermükben mécseseket gyújtottak elhunyt tanáraik és társaik emlékére, akik már nem lehettek közöttük. Három kedves hajdani nevelőjük is részt vett a nosztalgikus hangulatú rendezvényen: Dernóczi Emma, Horváth Attiláné Borsó Klára, valamint Mátyus Aliz.

– Öröm volt őket újra látni. Az osztálytalálkozón mindenki beszámolt élete alakulásáról, gyermekeikről, unokáikról. A főszervező Tóth István és családja sok meglepetéssel készült számunkra. A modern technikának köszönhetően nagyon jó érzés volt látni a sok-sok régi képet a kirándulásokról, a korábbi találkozókról. A beszámolók után az iskola aulájában szépen megterített asztal várt minket igazán finom vacsorával – fogalmazott Szijártó Dezsőné.

Sokan eljöttek az 50 éves osztálytalálkozóra
Fotó: Olvasó

A jubileumi összejövetelre tortával is készültek a szervezők, továbbá mindenki számára meglepetésajándékkal kedveskedtek.

– Kiválóan éreztük magunkat. A késő estébe nyúló beszélgetés során elhatároztuk, hogy három év múlva újra találkozunk – fűzte hozzá Szijártó Dezsőné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában