Feladatok a téli zimankóban

2019.10.28. 11:30

Veszprém megyében is felkészültek a kemény télre

A megyei védelmi bizottság a megyeházán tartott ülést, ahol kilenc napirendi pontot tárgyaltak, és elfogadták a bizottság 2020-as évi pénzügyi és feladattervét is.

Molnár Sándor

Fotó: Archív

A bizottság meghallgatta Varga Attila Ferenc ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály vezetőjének értékelését a főbb gyakorlatokról, majd előadását a honvédelmi, katasztrófavédelmi rendszer átalakulásáról.

Dányi Béla tűzoltó dandártábornok a megyei védelmi bizottság ülésén a nyári tűzvédelmi, hatósági ellenőrzések tapasztalatairól számolt be. A Volánbusz és a MÁV Zrt. területi igazgatóságának képviselői a vasúti és a közúti személyszállítási szolgálatok rendkívüli események idején történő működéséről tartottak tájékoztatót. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának igazgatóhelyettese pedig a hivatal rendvédelmi szerveinek átalakításáról beszélt. A Védelmi Bizottság foglalkozott a téli, rendkívüli időjárásra való felkészüléssel is, a társszervezetek közös együttműködésben átbeszélték az előttük álló feladatokat.

Takács Szabolcs, a megyei védelmi bizottság elnöke elmondta, bízik abban, hogy a téli rendkívüli időjárási viszonyok közepette, amikor tisztán kell tartani a megye útjait, gondoskodni kell az állampolgárok biztonságos közlekedéséről, a munkahelyekre, az iskolákba való eljutásról, illetve a fűtési rendszerről és az áramszolgáltatás biztonságáról, valamint a népegészségügyi, szolgáltatási feladatokhoz való hozzáférésről, akkor jelesre vizsgáznak majd. A további sikeres munkavégzésük érdekében a védelmi bizottság elnöke egy gerincrögzítő lapot és hevedereket adományozott a Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Jásd és Zalagyömörő Önkéntes Tűzoltó Egyesületei pedig egy-egy Honda típusú vízszivattyút kaptak használatra a védelmi bizottságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában