korszerűsítés pápán

2019.11.25. 11:30

A felújítás nyomán gazdaságosabbá válik az önkormányzati épületek fenntartása

Öt helyi közintézmény épületének energetikai korszerűsítését valósítja meg a pápai önkormányzat abból a közel 300 millió forintos pályázati forrásból, amit erre a célra vonatkozóan nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően.

Polgár Tibor

Négy ingatlanon (az Egyesített Szociális Intézmény Teveli úti és Vörösmarty utcai otthonházánál, a Jókai könyvtárnál és a Nátus konyhánál) már dolgoznak a kivitelezők. A felújítási munkák mindegyik helyszínen tartalmazzák az épület külső hőszigetelését, a nyílászárócseréket, a fűtési rendszer korszerűsítését és a napelemes rendszer kiépítését.Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság ügyvezetője elmondta, az említett négy épületnél jó ütemben, a terveknek megfelelően halad a munka.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, mindegyik ingatlanban fontos önkormányzati feladatokat látnak el. A legfőbb cél, hogy az épületek működésére minél kevesebb pénzt kelljen felhasználni, a megtakarításokat pedig újabb beruházásokra fordíthatja a város. A városvezető megjegyezte, a Napsugár Bölcsőde energetikai korszerűsítése csaknem egy esztendeje készült el, ez pedig lehetővé teszi az éves összehasonlítást.

– Most azt látjuk, hogy jelentős a megtakarítás a felújítást megelőző időszakhoz képest. Az előzetes becslések 30-40 százalékos költségcsökkenésről szóltak, és bízunk benne, hogy ezt visszaigazolja az éves összehasonlítás.

Hasonló eredményt várunk majd a többi, jelenleg energetikai korszerűsítés alatt álló intézménytől is – tekintett előre Áldozó Tamás.

Az energetikai korszerűsítésben érintett ötödik épület a Városi Sportcsarnok, de az erre a munkára kiírt közbeszerzési eljárás nem volt sikeres, így itt még nem kezdődhetett meg a kivitelezés.

A sportcsarnokot egyébként más beruházások is érintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában