ne maradj le róla!

2019.11.19. 07:00

A Kárpát-medence ízeit gazdagították: Megjelent legújabb szakácskönyvünk

Praktikus, könnyen kezelhető, új és már-már feledésbe merült, egykoron népszerű ételek receptjeit tartalmazza a hónap elején megjelent szakácskönyvünk, a Kárpát-medence ízei című album, hiszen a határon belül és túl élő magyarok, valamint a nemzetiségek legjobb, legjellegzetesebb ételeit gyűjtöttük össze, és adjuk közre.

Juhász-Léhi István

20191118 Veszprém Napló szerkesztőség szakácskönyv díjátadó. Balla Emőke adja át a Napló főszerkesztő helyettese Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Ismét kiderült, olvasóink vevők voltak a kiírásra, ugyanis érkeztek a jobbnál jobb receptek családjuk kedvenceivel. A szakmai zsűrinek 1800 (!) receptből kellett a könyvbe bekerülő több mint 150-et kiválasztania.

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a könyv lektora korábban azt hangsúlyozta, arra törekedtek, hogy a gyakorló és a kezdő háziasszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak egyaránt találjanak kedvükre való recepteket, ételeket. De azt is figyelembe vették, hogy a hétköznapokon általában kevesebb idő jut a sütésre, főzésre, mint hétvégén vagy az ünnepek előtt és alatt. Több olvasónk a séfekkel együtt készíthette el receptje alapján finomságát a szakácskönyv konyháján. Maguk a szakácsok és cukrászok is szolgáltak egy-egy kedvenc ételük receptjével.

Ráadásul a receptek túlnyomó többsége olyan alapanyagokat, fűszereket tartalmaz, melyek könnyen elérhetők. A könyvet előétel, leves, főétel és desszert fejezetekre tagolták a szerkesztők, és az album elején a tartalomjegyzékben megtalálható a teljes kínálat.

Szerkesztőségünkben hétfőn három, recepteket beküldő hölgy – Kalászné Piroska (Balatonrendes), Kovács Judit (Balatonfüred), Pavlicsek Gyuláné (Ajka) volt a vendégünk, akik egy-egy szakácskönyvet vehettek át lapunk főszerkesztő-helyettesétől, Balla Emőkétől, míg Kokas Jenőnének (Ugod) és Hohl Szilviának (Lókút) ügyfélszolgálatunkon keresztül juttatjuk el a jól megérdemelt szakácskönyveket.

Mindannyian nagyszerű receptekkel gazdagították a kiadványt, amelyet kézbesítőinknél és ügyfélszolgálati irodáinkban érdemes keresni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában