Ébren tartják a reményt

2019.11.22. 11:30

Jótékonysági estet rendeztek a szegények világnapján Pápán

A szegények világnapján tartott 11. Szent Erzsébet-napi jótékonysági estén 330 ezer forint adomány gyűlt össze a szervező Szent Anna-plébánia karitatív szolgálatára. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott rendezvény fővédnöke Udvardy György veszprémi érsek és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő volt.

Laskovics Márió

Képünkön a gálaműsorban fellépő takácsi Kenderszer Népdalkör Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Salgó Ferenc kanonok-plébános köszöntőjében kiemelte, 2017 óta rendezik meg a szegények világnapját. Idén az est e napra, illetve Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepnapjára esett.

– A szegényeknek elsősorban Istenre, szeretetre van szükségük, amely a szentekben válik láthatóvá. Ők életük egyszerűségével megmutatják és kifejezik a keresztény szeretet erejét. Isten sokféle eszközzel éri el az emberek szívét. Természetesen a szegények azért jönnek hozzánk, mert ételt adunk nekik. De amire valóban szükségük van, az túlmutat a kínált ételen: a kezünkre, hogy felsegítsük őket, a szívünkre, hogy újra érezzék a szeretet melegségét és a jelenlétünkre, hogy leküzdjék a magányt – hangsúlyozta a plébános, majd köszönetet mondott a plébániát rendszeres élelmiszer-felajánlással támogató pékségeknek, boltnak, gyorsétteremnek. A mindennapos ételosztás mellett gyógyszerekkel, lelki adoptációval, imádsággal segítik a nélkülözőket.

Udvardy György érsek a karitászcsoportok munkájáért mondott hálát, hiszen naponta osztoznak a rászorulók nehézségeiben. Krisztustól kapott küldetés a remény ébren tartása bennük. Szükséges mindennap helytállni, de időnként meg kell ünnepelni, amit tenni tudunk, emelte ki.

A gálaműsorban fellépett Dominek Anna, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze, Babos Tibor, Kincses László versmondók, a takácsi Kenderszer Népdalkör és Néptánc- csoport, a Dé-Mol Színjátszó Társulat, Pusztainé Becskereki Virág felolvasással, Tompa Melinda énekkel, valamint a Nagyteveli Német Nemzetiségi Tánccsoport. A műsorközlő Pusztai Boglárka volt.

A gála végén Salgó Ferenc atya megköszönte a fellépőknek a színvonalas szerepvállalást, a támogatóknak a segítséget. Mint megtudtuk, 330 ezer forint gyűlt össze a plébánia a helyi szegényekért végzett karitatív tevékenységére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában