Jó munkát végeztek a hivatásos vadászok

2019.11.16. 11:30

Megyei trófeaszemlét tartottak Huszárokelőpusztán

A Veszprém Megyei Vadászkamarai Trófeaszemlén 23 vadásztársaság 80 trófeáját láthatták az érdeklődők.

Molnár Sándor

Fotó: Penovác Károly/Napló

Megyénk büszke lehet az idei gímszarvas elejtések utáni trófeakiállításra, mert a tavalyihoz képest 18-ról 26-ra nőtt a 10 kilogramm feletti trófeák száma és ugyancsak 18-ról 24-re emelkedett az aranyérmes bikák száma. A Pápai Erdészetnél elejtett, megyei rekorder szarvas trófea súlya pedig 13,73 kilogramm volt.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Bakonyerdő Zrt. vadászházánál, már ötödik alkalommal rendezték meg a Veszprém Megyei Vadászkamarai Trófeaszemlét. A kiállítás megnyitója előtt emléktáblát avattak az 50 éven keresztül hivatásos vadászként szolgáló Fuchs Antalnak, aki 1920-ban került Huszárokelőpusztára, és ő volt az, aki a hannoveri véreb tenyésztés alapjait lerakta a megyében.

A trófeaszemle megnyitóján Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke elmondta, hogy a trófeamustra kiváló alkalom arra, hogy az adott terület vadgazdálkodásáról képet alkothassanak a szakemberek, és fontos szerepe van a vadásztársadalmon belüli közösségépítésben is. A sikerek összetevői közül kiemelte a jó vadászterületeket, a vadászatban érdekelt felek összefogásának fontosságát, a belső békét, a kiszámítható, hosszútávú gondolkodást és a jó vezetőket.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Mint mondta, Veszprém megyében ez mind adott, és az Országos Magyar Vadászkamara 19 megyei-területi szervezete közül a Veszprém megyei ott van az elsők között. Hangsúlyozta, hogy a magyar vadgazdálkodás jövője és eredményei döntően a hivatásos vadászok kezében vannak, ezért szerepelnek kiemelt helyen a kamarai programokban.

Takács Szabolcs elmondta, hogy Huszárokelőpuszta méltó helyszíne a trófeaszemlének és külön öröm számára, hogy ilyen sokan részt vettek az eseményen. Szólt arról is, hogy a megyei kormányhivatal vadászati osztályánál 1217 gímszarvas trófea került bemutatásra és jók a 2019-es eredmények. Hangsúlyozta, hogy a megyében az állami erdőgazdaságok a kamarával összefogva, és a vadgazdálkodók, mindannyian ápolják a magyar vadászati hagyományokat.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Óvják és védik a bakonyi vadászati emlékeket, hagyományokat örökítenek és újabb és újabb rendezvényeket alapítanak. Pap Gyula a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke köszönte mindazoknak a munkáját, akik szerepet vállaltak a trófeakiállítás megrendezésében. Az elnök szerint a legfontosabb az, hogy a vadgazdálkodók és a hivatásos vadászok magukénak érezzék ezt a rendezvényt, amellyel szeretnék feléjük kimutatni, hogy milyen nagyra értékelik a munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában