Önzetlenül segítenek

2019.11.21. 07:00

Sokszoros véradókat tüntettek ki a megyeházán

Sokszoros vér­adókat és a mozgalmat támogató önkénteseket köszöntöttek a megyeházán a véradók napja alkalmából tartott ünnepségen.

Marton Attila

Hetvenszeres véradásért vehetett át elismerést Tenk Tamás Csoma Zoltántól, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének elnökétől és Baráth Gábortól Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Farkas Valéria, az Országos Vérellátó Szolgálat főorvosa köszöntőjében arról beszélt, hogy nélkülözhetetlenek a vérkészítmények az egészségügyi ellátásban. A belgyógyászati kezelések és akut ellátások mellett a transzplantációk számának emelkedésével is nő a vérigény. Kerpel Péter, a Magyar Vöröskereszt országos vezetőségének tagja kiemelte, nehéz értékesebbet adni embertársunknak, mint a vérünket. Hozzátette, a véradások sikerének alapja, hogy a véradók újra és újra hajlandók legyenek segíteni embertársaikon. Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei szervezetének igazgatója elmondta, évente ezer véradóeseményt szerveznek, e feladat mellett fontos céljuk a véradók megbecsülése és a lakosság véradásra való buzdítása.

Hetvenszeres véradásért vehetett át elismerést Tenk Tamás Csoma Zoltántól, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének elnökétől és Baráth Gábortól Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Véradók Megbecsüléséért kitüntetést vehettek át a jubiláló véradók. Nyolcvanszoros véradásért Toldi Miklós, kilencvenszeresért Réthy Ottó Béla, százszorosért Lukács István, száztízszeres véradóként Benács Lajos vehette át az oklevéllel és ajándékkal járó elismerést. A rendezvényen azokat is köszöntötték, akik a véradók napja alkalmából jövő héten Budapesten elismerést vehetnek át az országos ünnepségen.

A megyeházi ünnepségen közreműködött a Gerence Hagyományőrző Egyesület, Dávid Eszter és a várpalotai Családok Átmeneti Otthona fiataljai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában