karácsonyfa-díszítő verseny

2019.12.19. 07:00

Adventi program Veszprémben a környékbeli iskoláknak

Először szerveztek karácsonyfa-díszítő versenyt helyi és környékbeli iskolásoknak.

Marton Attila

A Zirci Reguly általános iskola 3. B osztályának diákjai saját kezűleg készített díszekkel ékesítették a fenyőfát

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Szentháromság téren az Advent a várban rendezvénysorozat keretében szervezett programon tizenhárom intézmény tanulói vettek részt.

Négy vidéki iskola és kilenc veszprémi, főként általános iskolai csapatok képviseltették magukat az első alkalommal, hagyományteremtő céllal megrendezett versenyen, mondta Zalavári Eszter, a Veszprémi Programiroda ügyvezetője. A fenyőfák és a fényfüzérek a diákok rendelkezésére álltak, a díszeket a résztvevők hozták magukkal, és ékesítették velük a fákat.

A díszítéseket háromtagú zsűri – Kovács Áron önkormányzati képviselő, Némethné Pajer Orsolya, a Művészetek Háza marketing- és reklámmenedzsere és Hajdu Franciska, a Laczkó Dezső Múzeum kulturális menedzsere – értékelte. Első helyen a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola végzett, megelőzve a nemesvámosi Petőfi iskola és a veszprémi Kossuth-iskola csapatát. A dobogós helyen végzett intézmények pénzjutalomban részesültek a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felajánlása révén. Különdíjat kapott a Kozmutza Flóra iskolából érkezett csapat.

A Zirci Reguly általános iskola 3. B osztályának diákjai saját kezűleg készített díszekkel ékesítették a fenyőfát Fotó: Balogh Ákos/Napló

A feldíszített fák karácsonyig a Szentháromság téren láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában