eredményhirdetés

2019.12.04. 19:14

Bolyai anyanyelvi csapatverseny 199 megyei indulóval

Csaknem 200 csapat vett részt az országos Bolyai anyanyelvi csapatverseny Veszprém megyei fordulóján.

Balla Emőke

A Deák-iskolában tartott eredményhirdetésen kategóriánként az 1–6. helyezett csapatot díjazták Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A versenyen a megye nyolc településének húsz iskolájából négyfős csapatokban vettek részt a diákok, a 3–8. évfolyamon. A Veszprém megyei fordulón három helyszínen 199 csapat versenyzett (országosan közel 8000). A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában tartott eredményhirdetésen kategóriánként az 1–6. helyezett csapatot, valamint felkészítő pedagógusaikat díjazták.

A Deák-iskolában tartott eredményhirdetésen kategóriánként az 1–6. helyezett csapatot díjazták Fotó: Pesthy Márton/Napló

A harmadik évfolyamon első lett a Kis nyelvelők csapat (Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Édl-Csordás Kolos, Illés Nóra, Lencz Kristóf, Szirbek Gyöngyvér), a negyedik évfolyamon a Páros páratlanok csapata (Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Horváth Liliána, Lestár Máté, Ondró Máté, Pálffy Noémi).

Az ötödik évfolyam legjobbja a Betűzsonglőrök csapata (Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, Berta Mátyás, Érfalvy Léna, Gajda Csenge, Nemes Ábel), a hatodik évfolyamé a Szófaló faló (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, Bors Ádám, Ekbauer Tamás, Szalai Anna Borka, Vörös Zalán). A hetedik évfolyamon az általános iskolások között első a Négyszerész csapat (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, Beck Szabolcs, Békési Attila, Kovács Bertalan, Szabó-Vukov Levente), a gimnazisták között az Aranyelverők csapat (Padányi Katolikus Iskola, Edvy Levente, Klein Katalin, Szilágyi Barnabás, Zsibrita Regő). A nyolcadik évfolyamon az általános iskolások között a Betűvadászok (Deák-iskola, Árvai Anna, Gyermeli Hanna, Horváth Lili, Péntek Zsófia) és a Betűvetők csapata nyert (veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Gyimesi Máté, Lendvai Csenge, Nagy Ábel, Szarka Márton), a gimnazisták között a Padányis(asok) (Padányi Katolikus Iskola, Csertán Panna, Kertész Kinga, Tiszttartó Mihály, Zámbó Patrik). Tanári fődíjat kapott Nádler-Somogyi Laura (Kossuth-iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában