mindenki karácsonya

2019.12.23. 07:00

Együtt ünnepelt Balatonkenese apraja-nagyja

Idén Mindenki karácsonya címmel rendezték meg a településen a megújult karácsonyi programot.

Horváth Virág

20191220 Balatonkenese Kultúra Háza előtt Mindenki karácsonya - MEgnyitó Jurcsó Jánossal Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Pénteken új helyszínen, a Kultúra Háza előtti téren gyűlt össze Balatonkenese apraja-nagyja, hiszen a megújult karácsonyi rendezvényen a civilek és helyi vállalkozók készültek finom ételekkel és italokkal az érdeklődőknek.

Az ünnepi esemény megnyitóján Jurcsó János, a település polgármestere elmondta, a korábbi évekkel ellentétben egy meghitt, családias karácsonyi rendezvényt álmodtak meg a szervezők. – A karácsony a várakozást testesíti meg. Mióta ember él a Földön, a sötéttől és az ismeretlentől mindig is féltek, azt pedig jól tudjuk, hogy a december az a hónap, amikor a leghosszabb a sötétség. Több mint kétezer évvel ezelőtt megszületett az az ember, aki elhozta nekünk a sötét időkbe a fényt. A fény egyet jelent a szeretettel, nyugalommal és az egymáshoz való odafordulással. Hosszú idő után ez az első olyan karácsony Balatonkenesén, amikor a szabad ég alatt, egy téren ünnepelheti a város ezt az ünnepet – mondta el Jurcsó János polgármester.

Hozzátette, bízik abban, hogy a megújult karácsonyi ünnepség összehozza az itt élő családokat, és a település közössége a jövőben is hasonló meghitt és békés ünnepségeket élhet át. Kiemelte, a karácsony lényegét ne a tárgyakban keressük, hanem a szeretetben, az együtt töltött időben és a családban, barátokban. A település polgármestere a helyi gyermekek segítségével gyújtotta meg az adventi koszorú utolsó gyertyáját.

A Kultúra Házában Balatoni játszóház várta a gyermekeket, a református templomban pedig a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde Ficánka csoportja, a Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai, a Szivárvány Népdalkör és a Pannónia Citerazenekar mutatta be ünnepi műsorát.

A műsorokat követően a civilek karácsonyán a Kálvin János téren kötetlen beszélgetésekkel, forralt boros hangulatban zárult a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában