Harminc év munkája

2019.12.09. 07:00

Elismerést kapott a veszprémi vállalat

A Pénzügyminisztérium a magyarországi Balluff vállalat felépítésében nyújtott érdemei elismeréseként Magyar Gazdaságért Díjat adományozott Michael Ungernek, a Balluff-Elektronika Kft. felügyelőbizottsága elnökének.

Napló

Varga Mihály pénzügyminiszter (jobbra) átadja a Magyar Gazdaságért Díjat Michael Unger ügyvezető igazgatónak, a Balluff GmbH ügyvezetése elnökének Fotó: Pénzügyminisztérium

Michael Unger a Magyar Gazdaságért Díjat Varga Mihály pénzügyminisztertől vehette át a közelmúltban egy budapesti ünnepségen. A cég felügyelőbizottságának elnöke az elismerést a Balluff magyarországi vállalatának felépítésében és bővítésében nyújtott érdemeiért kapta.

– Nagyon örülök ennek a kitüntetésnek, és szívesen továbbadom a Balluffnál dolgozó veszprémi kollégáimnak, mert ez az elismerés mindenkit megillet, aki az elmúlt harminc évben a munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat azzá váljon, ami: a világot behálózó Balluff-gyárak szövetségének központi tagja és fontos munkáltató és üzleti partner a régióban – nyilatkozta a díjazott.

A Balluff-Elektronika Kft. 30 évvel ezelőtt alakult meg Veszprémben. A leányvállalat a 877 munkatársával a Balluff legnagyobb termelővállalata és a cégcsoport második legnagyobb kutató-fejlesztő központja a világon.

Varga Mihály pénzügyminiszter (jobbra) átadja a Magyar Gazdaságért Díjat Michael Unger ügyvezető igazgatónak, a Balluff GmbH
ügyvezetése elnökének Fotó: Pénzügyminisztérium

A díjátadón külön megemlítették az idén márciusban megnyitott csetényi gyártócsarnokot. A gazdasági díjat nemcsak a vállalatnak a régióban játszott fontos munkaadói szerepe miatt ítélték oda: Magyarország ezzel külön elismerte a Balluff által a veszprémi Pannon Egyetemmel kezdeményezett tudományos együttműködést is, amely 1994 óta él. A cég az egyetemmel közösen kutatási, fejlesztési és oktatási programokat dolgoz ki a szenzortechnika és automatizálás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában