Igyekeznek megújulni

2019.12.06. 11:00

Első ízben adták át a megyei kamaránál az Év mérnöke díjat

Az Év mérnöke díjat Szurmai Zoltán okleveles villamosmérnök kapta 2019-ben. Az Építőipari nívódíjat a füredi Vaszary-villa érdemelte ki.

Molnár Sándor

20191205 Veszprém Az Év Mérnöke Díj a Veszprém Megyei Mérnöki Kamarában Horváth Márton, Risányi Mária (örökös kamarai tagok), Szurmai Zoltán, Hankó András örökös tag, Zalavári István Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara a Pannon Egyetemen tartotta csütörtökön a már hagyományos, évértékelő rendezvényét, amelyet 2013-ban szerveztek meg először. A mérnöki kamara büszke arra, hogy betagozódott a helyi szakmai közéletbe, és hogy kíváncsiak a véleményükre. Emellett különösen büszkék a Veszprém Megyei Mérnökökért Alapítvány létrejöttére és a Pannon Egyetemmel folytatott együttműködésre.

Az Év mérnöke díjat Szurmai Zoltán okleveles villamosmérnök veszi át Zalavári István kamarai elnöktől Fotó: Penovác Károly/Napló

– Megpróbálunk kilépni az elszigeteltségünkből, hogy ne csak magunk között beszéljünk a gondjainkról, szeretnénk megismertetni azokat mindenkivel, aki elfogadta a meghívásunkat – kezdte évértékelőjét Zalavári István, a kamara elnöke, aki beszélt a szakmát érintő rendeletváltozásokról. Szomorúságának adott hangot amiatt, hogy fásult a szakmai közélet, és a döntések előtt a döntéshozók sokszor nem kérdezik meg a szakmai kamarákat. Kitért arra is, hogy megfeszített munkával telt az elmúlt év. Megpróbáltak eleget tenni a felpörgetett belső piac követelményeinek, az egyre súlyosodó munkaerőhiány mellett is.

Elmondta, hogy csökken a nyomás az építőipari piacon, aminek az a jó oldala, hogy talán megnyugszik a beruházási piac, a kedvezményes lakásáfa megszűnésével felszabadulnak kivitelezési források, és több idő jut a munkák elvégzésére. Szólt arról is, hogy több akciót indítottak a mérnökhiányt észlelve, és hogy a kamara igyekszik megújulni. Megszavazták az Építőipari Nívódíjat, amelyet a füredi Vaszary-villa kapott. Megszervezték a nyári építők napját is, de ezen változtatniuk kell az alacsony érdeklődés miatt.

Horváth Márton, Risányi Mária (örökös kamarai tagok), Szurmai Zoltán, Hankó András örökös tag, Zalavári István Fotó: Penovác Károly/Napló

Az évzáró rendezvényen első ízben adták át az Év mérnöke díjat, amelyet 2019-ben a szakterületén végzett kiemelkedő mérnöki tevékenységéért, és a fiatal mérnökök képzésével, továbbképzésével kapcsolatos munkájáért Szurmai Zoltán okleveles villamosmérnök vehetett át, aki a mérnöki hivatás iránti elkötelezettségével példát mutat a jövő mérnökei számára. Horváth Márton, Risányi Mária és Hankó András, a mérnöki kamara három, 75 évet betöltött tagja Örökös tag elismerésben részesült kiemelkedő kamarai munkásságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában