Nem bántja szemét a szemét?

2019.12.11. 14:00

Olvasói panasz: cigarettafüst és eldobált csikkek Veszprémben

Olvasónk jelezte a problémát, hogy napok óta egyre szörnyűbb látvány fogadja Veszprémben, a Házgyári út buszmegállójában.

veol.hu

Szemét a Házgyári úton a buszmegállóban

Fotó: Olvasó

Szanaszét dobált cigarettacsikkek, buszjegyek, kávés poharak, PET palackok és balesetveszélyes üvegszilánkok. Ez várja a hármas számú helyi járattal közlekedőket, valamint a távolsági járattal Ajka felől érkező vagy Herend irányába induló utasokat a Házgyári út és a Kistó utca kereszteződésénél lévő buszmegállóban. A közüzemi szolgáltató hiába takarítja az utcákat rendszeresen, a szemét folyamatosan „újratermelődik” – panaszolja egyik olvasónk, aki azt kéri, hogy jobban figyeljünk a környezetre és egymásra.

Nem csak csúf látvány, a környezetre is veszélyes a cigarettacsikk
Fotó: Olvasó

- Hiába tiltja rendelet a dohányzást a buszmegállókban, a gyalogosok által használt aluljárókban, a játszótereken és azok meghatározott körzetében, a szabály betartatása nehéz, így az a megoldás marad, hogy jobban figyeljünk egymásra, a nem dohányzókra. Már egyetlen földre dobott csikk képes arra, hogy káros anyagokat juttasson a talajba, és többszáz köbméter vizet beszennyezzen. Hiába számít helyszíni bírsággal sújtható szabálysértésnek a csikk eldobása is, ha képtelenség betartatni. Az egyetlen megoldás, ha mi, magunkban kialakítjuk az igényt arra, hogy ügyeljünk a környezetünk tisztaságára – nyilatkozta lapunknak az olvasó.

PET palackok és csikkek. Fotó: Olvasó

Arra kérjük Olvasóinkat, hogy amennyiben Önök is találkoznak megyénkben szemetes helyszínekkel, illegálisan lerakott hulladékkal, küldjék be képpel és a terület megnevezésével együtt a [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában